Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzičari pokazali veliko srce: Koncertima kroz zapadnu Srbiju prikupljaju pomoć za malog Vasilija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na bini Doma kulture pevale su se isključivo stare narodne pesme, a svakom gostu uživanje je bilo zagarantovano

  • 0
Muzičari napravili koncert za malog Vasilija Foto: B. Ilić

Koncertom u Prijepolju, muzičari iz ovog dela Srbije, započeli su niz koncerata, jer su odlučni da na taj način pomognu malom Vasiliju Bakoviću da prohoda i bude srećan dečak.

U vreme kada je Srbija u žalosti za nastradalim u dva krvava masakra, mnoge svadbe i veselja su otkazani, ali muzičari iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Republike Srpske odlučili su da svojim nastupom učine human gest.

Oni su zakazali koncert u prijepoljskom Domu kulture, a sav novac zarađen od prodaje ulaznica namenili su za lečenje malog Vasilija iz Prijepolja.

Inicijator humanitarnog koncerta bio je Stefan Laković, mladić iz sela Aljinovići, smeštenog u vrletima Zlatara, koji je tek na početku svoje muzičke karijere, a već se izdvaja po humanom radu.

- Smatram da je ovo jedan lep način na koji nekome možemo da pomognemo, u ovom slučaju to je naš sugrađanin Vasilije Baković, kome je potreban novac za operaciju u inostranstvu. Veliku zahvalnost dugujem svim kolegama učesnicima, takođe i onim koji nisu bili u prilici da dođu, a poslali su novac. - rekao je Stefan i dodao:

- Mali broj građana Prijepolja je pokazao humanost i uveličao naš koncert, očekivali smo dosta više ljudi, ali nažalost mali broj je podržao našu misiju.

Na bini Doma kulture pevale su se isključivo stare narodne pesme, a svakom gostu uživanje je bilo zagarantovano.

Ovim humanim muzičarima plan je da niz koncerata nastave u okolnim gradovima zapadne Srbije, ne bi li Vasiliju pomogli da prohoda, ali i ostaloj deci kome je pomoć potrebna.

(Telegraf.rs/B. Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA