Airsoft pištolji mogu se kupiti i na trafici: Apel uznemirenoj srpskoj deci da se ovog časa manu "igračaka"

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

"Imamo 25 intervencija i 20 lažnih prijava zbog naše dece koja imitiraju ubicu"

Airsoft je, kako smo već objavili, igra za odrasle u kojoj učesnici nose replike pravog oružja, ali ne koriste municiju, već loptice u kojima je vazduh. Kako se saznalo, 13-godišnji K. K, vinovnik pucnjave u školi "Vladilslav Ribnikar" na Vračaru, preciznost u pucanju uvežbao je baš na taj način.

Iako je reč o navodnoj "antistres aktivnosti", koja je namenjena za starije od 16 godina, nije jasno kako se desilo da dečak koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", sa svojih 13 godina bude učesnik.

Kako saznajemo, ovakvo oružje moguće je kupiti i na trafici, što ga čini lako dostupnim - najpre deci.

"Imamo 25 intervencija i 20 lažnih prijava zbog naše dece koja imitiraju ubicu. Naši policijaci ne mogu da stignu da pohapse sve", reči su koje je na jutros održanoj vanrednoj konferenciji izgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jedna od takvih lažnih dojava stigla je i o navodnom muškarcu u crnom kombinezonu koji naoružan ide ulicom, zbog čega je vrtiću u tom delu grada stiglo upozorenje da se zaključaju sa decom. Na lice mesta je izašla policija, sa nalogom da počinioca likvidira, kazao je predsednik. Ipak, ispostavilo se da takve osobe nema. Slične prijave ponovile mnoštvo puta.

Iz osnovnog tužilaštva u Beogradu stigli su apeli da se u ovim dramatičnim danima ne zloupotrebljava poverenje nadležnih, te da se u cilju zajedničke bezbednosti ne izriču lažne dojave.

A među lažnim pretnjama bilo je i dečijih - u Obrenovcu je dečak mahao plastičnim pištoljem u školi, a u šetnji nadomak benzinske pumpe u Beogradu jedan dečak je osvanuo na društvenim mrežama - ponovo sa pištoljem u ruci, moguće plastičnim.

Ovim se pridružujemo apelu: da se kupovanjem ovakvih igračaka - plastičnih pištolja i airosfta - ne doliva ulje na vatru.

Svi ovi događaji dolaze posle dva masovna ubistva u našoj zemlji. Prvi se zbio u sredu u Beogradu, kada je mlađi maloletnik ubio osam vršnjaka i jednu odraslu osobu, sa sedam ukupno povređenih, koji se i danas bore za život. Drugi se odvio dan potom, u noći četvrtak na petak, na području Mladenovca i Smedereva, kada je mladić usmrtio osmoro, dok se za 14 osoba u tri zdravstvene ustanove lekari bore za život.

(Telegraf.rs)

Video: Hamenei dao naređenje za lansiranje raketa na Izrael

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    11. maj 2023 | 22:54

    Znaci normalna deca ne smeju da se igraju, jer vi ne mozete barabe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA