Roditelji na sastanku sa direktorkom, besni zbog snimanja spota sa Kristijanom u školi: "Ogorčeni smo"

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 28

Ranije danas Ministarstvo prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kom učestvuje Kristijan Golubović

U Osnovnoj školi "Đura Jakšić" održan je sastanak Saveta roditelja, nakon što je u ovoj školi sniman spot grupe "Crni Cerak" u kom je učestvovao i i bivši učesnik "Zadruge" Kristijan Golubović.

Na TikToku je objavljen snimak "Vaš omiljeni profesor", na kome se vidi Golubović kako se na "nastavi" zabavlja sa đacima.

Iz škole su za Telegraf rekli da je učionica ustupljena za snimanje spota jednog muzičkog sastava, da deca iz spota nisu đaci u njihovoj školi, ali i da nisu bili upućeni u to da će Golubović glumiti u spotu. 

Roditelji dece koji idu u školu ogorčeni su zbog svega što se dogodilo, a na zakazani sastanak, osim članova Saveta, došao je veliki broj nezadovoljnih roditelja koji žele da čuju odgovor od direktorke. 

"Ja sam u savetu roditelja, ali nisam danas pozvana na sastanak. Ogorčena sam", rekla je jedna majka u izjavi za Telegraf.

Ogorčen je i jedan Nikola, čija ćerka pohađa prvi razred u ovoj školi.

"Morali su da znaju ko dolazi u školu, barem su mogli da se raspitaju na internetu. Moje dete je prvi razred, jedino što je dobro u školi jeste učiteljica. Ovo što se desilo, moglo je da se proveri i ovde se deca targetiraju. Čujte, Crni Cerak došao a ne znaju ko su? Pa kako to?", kaže Nikola iz saveta roditelja za naš portal.

Osnovna škola OŠ Đura Jakšić Foto: Telegraf.rs

Za incident koji se dogodio u školi roditelj Bojan Kovačević saznao je preko roditeljske grupe, sasvim slučajno.

"Čak ni moja ćerka kada je došla iz škole i kada sam je pitao nije znala da se to desilo", kazao je on u izjavi za naš portal.

Na pitanje novinara Telegrafa kakva su mu očekivanja, on kaže:

"Moja očekivanja su da se nešto konačno uradi, da ova deca imaju neki dobar put i da onaj ko treba bude sankcionisan", kazao je on.

Kovačević kaže da ne zna da li je u ovoj školi i ranije bilo istih slučajeva, budući da njegova ćerka u ovu ustanovu ide tek godinu dana.

"Ovo je za mene bilo skandalozno, šund, užas. Da nam jedan osuđeni kriminalac, to što je bio u rijalitiju nema veze, dolazi u školu. On je na tom snimku predstavljen kao neki profesor i koliko sam video on im je u pauzama pričao kako je bio izbacivan, što po meni nije normalno", kazao je on.

Na pitanje kako komentariše izjavu direktorke da ona nije znala ko dolazi na snimanje, Kovačević kaže da je ona morala da bude ovde ako je ustupila školu.

Tokom sastanka direktorka je tvrdila da nije znala ko će doći u školu. Ona je, kako su nam rekli roditelji nakon sastanka, ispričala da ju je kontaktirala glumica Srna Lango i da je pitala da se ustupe učionice za snimanje, ali da nije znala ko će doći da snima.

Roditelji su ogorčeni i spremni su da traže njenu ostavku.

U poslepodnevnim časovima oglasila se i Srna Lango, i istakla da je "zbunjena situacijom do koje je atmosfera u OŠ Đura Jakšić stigla".

Podsetimo, ranije danas Ministarstvo prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ "Đura Jakšić" u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kom učestvuje Kristijan Golubović.

Muzički sastav Crni Cerak odmah po objavljivanju snimka i reagovanja u javnosti objavio je na storiju svog Instagram profila da se učionica koristila za potrebe snimanja spota, te da su za to dobili dozvolu od roditelja.

"Mi imamo nastavu samo u jutarnjoj smeni, poslepodne nema nastava. Ta deca koju vidite na snimku, nisu đaci naše škole. Pouzdano znamo da su roditelji dali dozvolu za to. Takođe, nismo bili upućeni da će Kristijan Golubović glumiti u spotu", odgovorili su iz ove škole ranije danas za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Video: Kristijan Golubović glumio profesora u osnovnoj školi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile od Stalaća

    20. april 2023 | 19:15

    Baš sam bio na proslavi 18. rođendana kod projateljovog sina.Slušali smo i mi svakakvu muziku, možda i neki kič 90-ih, ali ovakav užas i nekvalitet kakav je taj audio- tune šabanizam , to ne mogu da razumem.Kao prvo to su neke matrice, sa besmislenim seksističkim tekstovima, koji se prave po istom šablonu uz obavezne reči:Kibla, separe, besna kola, ribe, kučke, koja,lova i sve to kroz neko mumlanje.Niti znaju da pevaju, niti znaju da sviraju, niti znaju da napišu originalan i smislen tekst, bez ijednog talenta, zaokupljaju pažnju tinejdžerima i doživljavaju nekakvu popularnost, neverovatno.

  • Lili

    20. april 2023 | 20:22

    To što je neki kriminalac snimao u nekoj školi spot tj glumio u njemu je razlog ne da se smeni direktorka već ministar. Za mnogo manje strahote u uređwenim državama leti ministar kao od šale...o direktorki da ne pričam.. ali kad razmisliš, jedan lik je kao direktor gimnazije u Sremskim Karlovcima svojevremeno pustio karleušu da meša u tom zdanju kulture i znanja i to stavi u spot. E pa taj lik je onda kažnjen tako što je prebačen da bude direktor jedne predstoničke gimnazije...

  • Milan

    20. april 2023 | 19:49

    Ti ogorčeni roditelji na sve i svašta, svakoga, bolje da se oni lično više uključe u kvalitetno vaspitanje svoje dece. Ono što poneseš iz kuće teško može da se promeni. Sva ta deca imaju mobilne i mogu da gledaju sve i svašta, mogu da gledaju i slušaju i Kristijana i sad je problem što je neko koristio učionicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA