Vreme čitanja: oko 1 min.

Manifestacija povodom Nedelje autizma: Potrebno je podići svest o problemima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas su se delili plavi baloni kao simbol autizma

  • 0

Predsednica upravnog odbora "Deca bez granica" Jelena Vragić je danas, prilikom deljenja balona u Knez Mihaijlovoj u ovkiru Nedelje autizma, rekla da je cilj te manifestacije da se podigne svest o problemima sa kojima se suočavaju deca sa autizmom.

- U okviru ove manifestacije imaćemo nekoliko događaja. Danas delimo prolaznicima balone plave balone, plavo je boja koja simboliše autizam. Želimo na taj način da povećamo vidljivost ove populacije u čitavom društvu - rekla je Vragić u izjavi za Tanjug.

Vragić je najavila inkluzivni koncert devetog aprila u velikoj sali Jugoslovenskog dramskog pozorišta na kome će pevati inkluzivni horovi Ison, Čarolija i hor Hrama Svetog Georgija. Deljenju balona je prisustvovala glumica Anica Dobra koja je u izjavi za Tanjug rekla da plavi baloni predstavljaju simbol podjednake važnosti svih ljudi.

- Ovo je trenutak da se zahvalimo svima nama što postojimo da shvatimo da ne treba da svi uvek uđu u naš svet nego da se i mi potrudimo da uđemo u neki drugi svet i time pomognemo svima nama - navela je Dobra.

Direktorka klinike za neurologiju i psihologiju za decu i omladinu Jelena Đorđević rekla je da je kroz manifestaciju treba prikazati da smo spremni za suživot sa osobama sa autizmom i dodala da je zamisao da se ova akcija raširi po celoj Srbiji.

- Naša zamisao jeste da ova akcija zapravo zaživi u celoj Srbiji. Ove godine smo je organizovali i nadamo se da će poput našeg primera i drugi gradovi organizovati slčne akcije - zaključila je Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA