Protest za preminulu porodilju trajao 35 minuta koliko je imala godina: Aranđelovčani traže odgovore nadležnih

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tridesetpetodišnja Aranđelovčanka Bojana S, porodila se u aranđelovačkoj bolnici 19. februara a zatim je, zbog komplikacija koje su usledile, prebačena na dalje lečenje u Beograd, gde je posle osam dana preminula

Povodom smrti mlade porodilje, građani Aranđelovca, protestovali su ispred Opšte bolnice, tražeći od nadležnih odgovor zbog čega je posle porođaja preminula njihova sugrađanka.

Tridesetpetodišnja Aranđelovčanka Bojana S, porodila se u aranđelovačkoj bolnici 19. februara a zatim je, zbog komplikacija koje su usledile, prebačena na dalje lečenje u Beograd, gde je posle osam dana preminula, piše iKragujevac.

Otac porodilje, Gradimir Rosić, izrazio je sumnju u tok lečenja i smatra da je njegova kćerka kasno prebačena u Beograd. Traži, da se porodici što pre dostave nalazi obdukcije.

Direktor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu, Jovan Pikula rekao je za RTS, da komisija koju je formirala bolnica, nije utvrdila nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije ni propuste u lečenju preminule pacijentkinje.

Sledi spoljna provera kvaliteta rada lekara koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju preminule porodilje, a o dobijenim rezultatima kako kažu u ministarstvu zdravlja, obavestiće javnost.

Protest Aranđelovčana protekao je mirno. Simbolično je trajao 35 minuta koliko je njihova sugrađanka imala godina i za to vreme u bolnicu su propuštana samo vozila Hitne pomoći.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA