Učiteljicu Anu su ovako četvrtaci umalo rasplakali za 8. mart: Telegraf snimio trenutak za pamćenje

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 13

Lepa Ana na put je ove godine izvela još jednu generaciju đaka, a danas, svoju ljubav i zahvalnost prema njoj pokazali su učenici odeljenja 4/3 od kojih se uskoro oprašta

Počeli su da se gurkaju međusobno. "Požuri, doći će", "Uzmi svoj poklon i stani tu", "Jesmo spremni", čula se graja iz učionice OŠ "Sveti Sava" u Vrčinu. Tegla puna papirića sa porukicama najčistijih osećanja, male ruke desetogodišnjaka koji ushićeno drže čestitke i mnoštvo cveća kao i slatkiša ovoga jutra dočekali su voljenu nastavnicu Anu Sinđelić u učionici.

Lepa Ana na put je ove godine izvela još jednu generaciju đaka, a danas, svoju ljubav i zahvalnost prema njoj pokazali su učenici odeljenja 4/3 od kojih se uskoro oprašta.

Pred školu su ovoga jutra stizali đaci nešto ranije nego inače. Svako od njih u ruci je nosio cvet i ushićeno jurio ka učionici kako ne bi zakasnio na iznenađenje koje pripremaju za svoje nastavnice.

Ozarenih lica učenici su se poređali jedni do drugih, a na nekoliko sastavljenih klupa nalazile su se ruže, orhideje, čokolade, čestitke, porukice koje su stavili u ukrasnu teglu. Sve ovo zaslužila je jedna posebna nastavnica, Ana Sinđelić. Složni u ljubavi i poštovanju prema njoj, gromoglasno su joj poželeli srećan 8. mart i uručili poklone od kojih su mnoge sami kreirali.

Dok je Ana sa svojim đacima planirala da na današnji praznik obraduju simboličnim poklonima druge mame, bake i tetke, oni su krišom uspeli da pripreme iznenađenje za nju.

- Nisam očekivala ovakvu vrstu iznenađenja. Juče mi je Maja napravila jednu malu narukvicu na kojoj piše "Nastavnica Ana" i uvek se dosete nečega, a to mi puno znači. Na ovaj način vidimo da nam deca uzvraćaju naš trud i ljubav koju mi dajemo u ovom poslu, jer bez nje ne možemo da radimo. Ovo zaista nisam očekivala, ali nam je velika motivacija i izuzetno puno nam znači. Mi smo planirali da oni danas dele čestitke našim meštankama povodom 8. marta i obraduju i druge mame, bake i tetke - rekla je nasmejana Ana.

Kako se uskoro rastaje sa ovom generacijom đaka, Ana dodaje da poruke koje su joj napisali za nju predstavljaju veliki podstrek da je na pravom putu.

- Vaučeri i slični pokloni su predstavništvo roditelja jer deca bi se ređe setila tih stvari, ali ta njihova kreativnost, na bilo koji način da se ispoljava, je u suštini najbitnija. Svakako imamo jedan naš pano, gde uzajamno ostavljamo porukice jedni drugima i onda ih s vremena na vreme čitamo. Pošto su četvrti razred u ovoj godini se nažalost rastajemo pa onda vidim poruke poput "Nastavnice ne želim da se rastanemo", i to je pravi podstrek da radimo nešto kako treba i da smo na pravom putu - zaključila je nastavnica Ana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandokan

    8. mart 2023 | 22:32

    Nekad je jedan cvet cinio poklon za 8. Mart, danas jos samo nismo poceli uciteljicama i seficama kupovati elektricne automobile. Sustina je u postovanju zene svakog dana a jedan dan u godini da ih obasipamo poklonima a 350 dana im cupamo zivce, kosu, i lomimo kosti. Ja sam ipak da se zene vise postuju svaki dan a jedan dan u godini da im damo slobodan dan da odmore od svih obaveza i to bas na 8. Mart.

  • Tea

    8. mart 2023 | 22:04

    Za normalnog coveka dovoljan je i jedan cvet,vazna je paznja.

  • Lola

    8. mart 2023 | 21:23

    Bravo! A ne tasne, nakit i gluposti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA