Vajber grupe uzavrele pred 8. mart: Roditelji žele da poklanjaju skupe tašne i parfeme, deca pišu čestitke

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 45

Današnjica je iznedrila trend, reklo bi se, da je materijalna vrednost poklona dragoj osobi pokazatelj količine ljubavi i poštovanja prema toj osobi

Tašne, parfemi, vaučeri...već se bliži dan pred koji se užare vajber grupe roditelja školaraca. Poklon za taj "osmi mart" bira se dugo i čini se da više nema te čari u darivanju kada su za to zadužene mame i tate. Maštovitosti i ljubavi utkanih u zamisao za znak pažnje koji će se ostaviti na katedri, vremenom sve više iščezava.

Ove godine većina učenika izdvaja po minimum 500 dinara za poklon, dok je manje onih koji, na primer, prave unikatne čestitke, a svi sa ciljem da svojim učiteljicama ulepšaju taj dan i zasene ih.

Današnjica je iznedrila trend, reklo bi se, da je materijalna vrednost poklona dragoj osobi pokazatelj količine ljubavi i poštovanja prema toj osobi.

Dok se retki trude da poklon bude "njihovih ruku delo", većina želi da poklon bude što skuplji i glamurozniji.

- Dajemo po 500 dinara za vaučer u DM-u i cveće vaspitačici - kaže jedna od majki, dok u drugoj školi, prema rečima još jedne mame deca izdvajaju po 600 dinara, a ideja je da poklon bude vaučer za neki komad nakita, uz cveće i neki slatkiš.

Priča učiteljice Aleksandre iz Beograda koja umesto poklona želi da roditelji pošalju sms za neko bolesno dete, privukla je veliku pažnju, a mišljenja su podeljena, pa neki smatraju da je uloga roditelja toga dana u izboru poklona suvišna.

- Najiskrenije mislim da roditelji ne treba da se mešaju za osmi mart. Prepustite deci da sami organizuju sebe šta bi poklonili. Dajte im podstrek, ideju, bilo kakav znak pažnje je dovoljan. Roditelji treba da prestanu da se utrkuju ko će bolje da predloži. Pustite decu da iznesu svoju ideju možda su se dogovorili za cveće, čestitku i ne više od toga - mišljenje je jedne mame.

Ističe se među staovima roditelja i taj da je najveći problem to što se jedan tako važan dan obeležava na potpuno pogrešan način.

- Sve se svelo na takmičenje majki u poklonima za učiteljice i na ponižavanje dece i njihovih majki koje nemaju para da kupe bilo kakav poklon. Više niko ni ne zna zašto se obeležava taj dan - napisala je jedna devojka.

Poput Aleksandre, mnoge učiteljice dele stav da bi više volele da se novac koji je namenjen za kupovinu poklonu uplati nekom bolesnom detetu.

Jedno je sigurno, ova tema će i dalje ostati predmet pretresa i polemika mnogih roditeljskih čet grupa, a mišljenja će ostati dvosmerna.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    7. mart 2023 | 18:13

    Čuj 500, neki roditelji traže da se da preko 1000 dinara. Ako ne daš, onda se izdvajas. Sram vas bilo roditelji!

  • Jax

    7. mart 2023 | 18:32

    U moje vreme smo kupili razrednoj buket cveća, a sad treba auto da se kupi.

  • vlada

    7. mart 2023 | 18:29

    A da se kupi neki apartmancic na Zlatiboru? Ima li kraja ljudskoj gluposti? 8. Mart je dan napravljen od strane trgovaca. Ako hocete da poklonite paznju lepsem polu, to mozete uciniti svaki dan. A vec 9. Marta ce u vestima izaci “pretuka zenu, majku, sestru…..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA