Šaran, pastrmka, papaline... Studentski centar Novi Sad hvali se obogaćenim jelovnikom, ovako sad izgleda

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Za večeru će, između ostalog, biti posluživani fileti soma, pastrmke, šarana, papaline, šnicle od šarana i drugih vrsta ribe, više vrsta variva, sardine, navode oni

Studentski centar Novi Sad proširio je jelovnik studentske menze. Povodom uskršnjeg posta u meni su uvrštena posna jela i namirnice za studente koji se pridržavaju posne ishrane, koja će im biti na raspolaganju za sva tri obroka.

Za doručak su im ponuđeni posni margarin, više vrsta mini džemova i marmelada i med. Zatim, riblja i biljna pašteta, više vrsta posnih pita, sardine, više vrsta posnih pica, i više vrsta čaja. Izbor jela za ručak je još razovrsniji.

Za glavni obrok studenti u ponudi imaju više vrsta čorbi od povrća, više vrsta jela od pasulja, šnicle od soje, pomfrit, papaline, prženu pastrmku, prženog šarana, oslića i druge vrste ribe, kao i pirinač, grašak i više vrsta variva, kao i više vrsta salata i posnih dezerta.

Za večeru će, između ostalog, biti posluživani fileti soma, pastrmke, šarana, papaline, šnicle od šarana i drugih vrsta ribe, više vrsta variva, sardine...

- Pored uobičajenog jelovnika na kom se svakodnevno nalazi više vrsta mesa, povrća i ribe, i različitim vrstamama dezerta i voća Studentski centar Novi Sad proširio je posni jelovnik povodom početka uskršenjeg posta, tako da studenti imaju još veću mogućnost izbora. Uvedene su dodatna jela za sva tri obroka. S tim da se u našoj menzi riba služi svakog dana, a svake srede i petka na meniju se nalazi više posnih jela za studente koji poste tim danima. Uz to, za studente sa posebnim prehrambenim potrebama pripremamo i jedan broj dijetalnih obroka, koji su prilagođeni njihovim zahtevima - kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

On ističe da je pre tačno godinu dana, u martu 2022. godine u prizemlju Spensa otvoren studentski restoran, u kom se posluži oko 500 porcija ručka dnevno.

- Restoran se nalazi na 100 metara udaljenosti od glavne menze i u neposrednoj blizini gotovo svih fakulteta Novosadskog univerziteta. Naš glavni cilj je bio da u vreme ručka rasteretimo Veliku menzu da studenti mogu da ručaju na što lakši, i na što kvalitetniji način. Osim toga, na prvom spratu

Velike menze se, u slučaju prisustva većeg broja otvara još jedna, treća linija za posluživanje. Prošle godine smo tokom leta u potpunosti sredili unutrašnjost Velike menze, uređen je veliki broj studntskih domova, a i ove godine nas očekuju značajne investicije u unapređenje usluga smeštaja i ishrane za studente - kaže Martinović.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stef

    7. mart 2023 | 00:44

    Situacija je jako losa,fakticki nista nije promenjeno iako ce oni reci da jeste...

  • N

    7. mart 2023 | 00:41

    Laž, pokušaj gašenja bunta kod studenata novog sada koji je se javio pre par dana i slanje slike u javnost kao da je sve u redu. Posna hrana bi svejedno bila dodata za vreme posta kao sto je uvek i bio slucaj.Nista nije promenjeno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA