"Ostali smo bez kuće, bitno je samo da tata i baka budu dobro": Markovu kuću u selu Kremna raznela eksplozija

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Povređeni, Nebojša i Stanojla, su zadobili opekotine drugog stepena i stabilnog su opšteg stanja

Za svega sat vremena porodica Todosijević iz sela Kremna, nedaleko od Užica, juče je ostala bez krova nad glavom. Usled ekplozije plinske boce, požar je progutao kuću i sve što se u njoj nalazilo. U trenutku eksplozije u kući su bili supružnici Nebojša i Obradinka, njihova petomesečna ćerka i Obradinkina majka Stanojla. Povrede su zadobili Nebojša i Stanojla, dok su majka i ćerka prošle bez povreda. Teodosijevići imaju i starijeg sina, koji pohađa treći razred, a za vreme požara bio je u školi.

Nakon požara Obradinka sa decom otišla je kod rodbine u Užice, zbog posledica eksplozije, Nebojša i Stanojla, ubrzo su transportovani u užičku bolnicu, gde im je ukazana pomoć i nastavljeno lečenje.

Kako je potvrđeno iz Zdravstvenog centra Užice, povređeni su zadobili opekotine drugog stepena i stabilnog su opšteg stanja.

Nesrećnoj porodici u pomoć su prvo pritekle komšije i meštani Kremana, a zatim se okupio veliki broj ljudi i vatrogasaca, koji nisu mogli ništa da učine. Vatrogasci su vrlo brzo stigli iz Užica i Mokre Gore, ugasili su vatru, ali kuća je neverovatnom brzinom izgorela.

- Bila sam napolju i odjednom videla dim, u prvom trenutku mislila sam da se zapalio odžak, ali tada sam čula da je puklo i krenuo je plamen. Suprug je izneo bebu iz kuće i onesvestio se, onda je došla Hitna pomoć i vatrogasci, ali već je bilo kasno. Čini mi se da je sve za deset minuta izgorelo. Suprug i majka su prevezeni u bolnicu gde se i sada nalaze, a beba je pregledana i puštena - rekla je za RINU Obradinka.

- Ostali smo bez kuće i bez svih stvari. Nemamo više ništa, mnogo mi je teško. Ipak, najvažnije je samo da tata i baka budu dobro - rekao je za RINU Marko kroz plač.

Komšije kažu da su čule kada je puklo i videli su dim.

- Nismo znali šta se dešava dok nismo došli. Nismo mogli ništa da pomognemo, jača sila. Ne može čovek da poveruje sta može da ga snađe u trenutku, da u minutu ostane bez grova nad glavom - kažu komšije i žitelji Kremana.

Danas je majku Obradinku sa decom posetila gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, i pored tužnih, ona je za njih donela lepu vest.

- Jutros smo na sednici gradskog veća doneli odluku da porodici Teodosijević pomognemo sa milion dinara, a naravno i za sve ostalo što im bude trebalo. Velki broj privrednika se javio i želi da pruži pomoć ovoj porodici - navela je gradonačelnica.

Pomoć ovoj porodici jeste neophodna, naručito što žive u planinskom selu podno Tare, gde su zime duge, a noći hladne.

(Telegraf.rs / Borivoje Ilić)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA