Vreme čitanja: oko 1 min.

Blagoje dobio divlju svinju od prijatelja: "Ne pravi štetu, niti ikoga ometa, sarađuje s kerovima i kokoškama"

Vreme čitanja: oko 1 min.

U dvorištu je napravio poseban kutak za Gileta

  • 0
Divlja svinja Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Blagoje Radovanović na svom imanju, nedaleko od Borskog jezera uživa u idili sa svojim životinjama, a nedavno se psima i živini pridružila jedna divlja svinja. Vrlo brzo se dobro uklopila u novu sredinu jer je sve prilagođeno njenim potrebama, prenosi Zamedia.

Šuma kao prirodno stanište divljih svinja nalazi se preko puta Blagojevog domaćinstva, ali ženka koja od nedavno živi sa ovim čovekom za sada nema nameru da se vrati u divljinu. Predeo oko Borskog jezera pokazao se kao idealno mesto za prase od tridesetak kilograma, koliko je životinja bila teška kada je Blagoje dobio od prijatelja.

- Niti pravi štetu, niti ometa koga, niti ja nju, niti ona mene, s kerovima sarađuje dobro, s kokoškama. Niti jedan drugoga ne dira. To je čudo. Čudo kol'ko se to srodilo - kaže Blagoje.

U dvorištu je napravio poseban kutak za Gileta, kako je nazvao divlju svinju još kada je pristigla u njegov dom. Kasnije je uočio da nije reč o mužjaku već o ženki za koju je obezbedio slasnu hranu u zimskom periodu.

Gile je sada dostigao stotinak kilograma, što i ne čudi, jer je mažen i pažen i hranjen žitom, kukuruzom i kruškama viljamovkama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA