Sandra iz Kačareva porodila se u automobilu: Andrej požurio, u bolnici mu presekli pupčanu vrpcu

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Mogu da kažem da se nisam uplašila, nije mi bilo baš sve jedno, ali sam uspela hrabro da se izborim sa situacijom

Sandra Mladenović iz Kačareva nikada neće zaboraviti svoj drugi porođaj. Devet dana pre termina na svet je donela prelepog dečaka Andriju, teškog 3 kilograma i 600 grama i dugačkog 50 centimetara, i to u automobilu. 

Andrija je toliko bio nestrpljiv da upozna roditelje, da ih je iznenadio na putu do bolnice. On bi već danas bi trebalo da je u toplini porodičnog doma sa ocem i sestorm, koja ima dve godine i dva meseca.

Sandra se porodila u porodičnom automobilu 20. februara, 48 minuta pre ponoći. Porođaj je protekao bez problema uz herojsku pomoć supruga, Miloša Đukića, a beba i majka sada se nalaze u porodilištu Opšte bolnice Pančevo, gde ih je posetila ekipa „Pančevca”.

- Kasno uveče sam dobila bolove. Pet minuta pre 23 sata pukao mi je vodenjak i odmah smo krenuli ka bolnici. Mislila sam da ću imati dovoljno vremena, međutim kad sam osetila da je beba u kanalu, suprug je zaustavio auto sa strane, pozvao Hitnu i pomogao mi oko porođaja. Kada je prihvatio Andriju stavio ga je na mene, pokrio nas pelenom i jaknom i sačekali smo Hitnu, priseća se za Pančevac Sandra Mladenović.

Ekipa hitne stigla je u roku od par minuta i zatekla prelep prizor.

- Andrija je rođen u 23 sata i 12 minuta, a do pola dvanaest smo stigli u bolnicu, gde su presekli pupčanu vrpcu, pregledali nas i uradili sve ostalo što je potrebno. Pohvalila bih ekipu pančevačke hitne pomoći i medicinske radnike u porodilištu koji su nas dočekali. Svi su reagovali brzo i profesionalno i doprineli da se osećamo sjajno i ponosno, posebno babice. Inače ovde je osoblje divno, jako lepe uspomene imam i od pre dve godine i dva meseca kada sam ovde rodila ćerkicu, navodi Sandra.

U noći 20. februara u porodilištu su bili dežurni doktori Mihajlo Novakov i Miloš Matović i babice Aleksandra Ilkić i Ivana Dabić, a roditeljima su svi čestitali na hrabrosti.

- Mogu da kažem da se nisam uplašila, nije mi bilo baš sve jedno, ali sam uspela hrabro da se izborim sa situacijom. I ćerkicu sam rodila prirodnim putem. Suprug se nije uspaničio, bio je pribran i sve je odlično prošlo. Andrija je zaplakao odmah. Plakao je oko minut i po, a onda se umirio i samo je gledao, nije zaklopio okice dok nije stigao do bolnice. Ovo će meni i suprugo ostati u kao lepo iskustvo i uspomena za za prepričavanje za ceo život. Porodica je bila zabrinuta za nas, ali kad su čuli da je sve u redu nije bilo kraja sreći i počelo je slavlje, kaže ponosna majka.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA