Vreme čitanja: oko 1 min.

Novopazarci prikupljaju pomoć za građane Turske pogođene zemljotresom: Odeća i hrana za bebe i decu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcije prikupljanja pomoći građanima Turske i Sirije koji su pogođeni katastrofalnim zemljotresima organizovale su lokalna samouprava Novog Pazara, Crveni krst i humanitarne organizacije

  • 1

U Novom Pazaru je u toku akcija prikupljanja pomoći za područja na jugu Turske pogođena zemljotresom.

Predsednik Humanitarne organizacije "Otvorena ruka" Edin Kolašinac kaže za Tanjug da je u dogovoru sa ambasadom Turske u Beogradu prethodnih dana prikupljana topla garderoba i da građani najviše donose pantalone, tople jakne, šalove, kape.

- Donose odeću i hranu za bebe i za decu. Sortiramo stvari koje pristižu, jer želimo da pošaljemo garderobu koja je kvalitetna, sve ono što bismo mi nosili. Želimo da pošaljemo potpuno novu garderobu, da obradujemo te ljude koji su se našli u teškoj situaciji - naveo je on.

Pozvao je građane da nastave da donose toplu i novu garderobu koju bi oni obukli, kao i njihova deca, a ne ono što bi bacili.

Dodao je da očekuje da već sutra počnu da se tovare kamioni sa stvarima koji će se upututi ka područjima pogođenim zemljotresom na jugu Turske i naveo da su u toku razgovari sa ambasadom Turske u Beogradu i sa različitim organizacijama o tome kako će se poslati roba.

- Procedura je malo komplikovana, ali se nadam da ćemo rešiti. Nama je problem da pošaljemo robu za Siriju, ali će je distribuirati turske organizacije - naveo je on.

Akcije prikupljanja pomoći građanima Turske i Sirije koji su pogođeni katastrofalnim zemljotresima organizovale su lokalna samouprava Novog Pazara, Crveni krst i humanitarne organizacije.

Video: Iz Srbije je do sada za pomoć stanovništu u Turskoj i Siriji uplaćeno 2,8 miliona dinara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juhu

    10. februar 2023 | 09:10

    Nije samo Pazarci tu su i Tutinci Sjenicaci Beogradjani i mnogo srpskih gradova se ukljucilo u akciji prikupljanju garderobe i obuce hrane i druge robe a treba da kažemo da se i dosta vatrogasaca spasioca iz cele Srbije prikljucilo spašavanju ada svi saosecaju ovu katastrofu osim PRASETA i njegovih ružnih komentara ,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA