Osnovci iz Stepanovićeva uče robotiku: Prave avione, brodove i tenkove od plastike, a onda ih lepe i šmirglaju

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Od deset dostupnih radionica, najposećenija je medijska

Treću godinu uspešno se realizuje program, koji je podržalo Ministarstvo prosvete, pod nazivom "Učimo svi zajedno" u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Stepanovićevu. Na taj način, zajedničkim snagama, profesori i učenici te škole realizuju mnogobrojne vannastavne aktivnosti,prenosi RTV.

Dok je mnogim đacima škola mesto od kog zaziru, učenici osnovne škole u Stepanovićevu u klupama ostaju i posle časova. Razlog za to su robotika, časovi gitare, medijske radionice, pletenje, pravljenje parfema i mnoge druge aktivnosti koje su dostupne učenicima.

- Pa, pravili smo avione, brodove, tenkove od plastičnih delova, koje smo lepili posebnim lepkom i šmirglali. Na održivi razvoj idem zato što volim da se bavim očuvanjem prirode i zato što učim o ponovnom korišćenju nekih materijala. Koliko je vremena potrebno da se nauči gitara da se svira? Pa ako smo uporni možemo da naučimo i za dan, a pre toga moramo da naučimo da sviramo akorde. Zavisi od težine pesme. Moja sekcija na koju idem su zdravi stilovi života. Na njoj smo naučili kako je reciklaža važna za nas. Pa, sviranje opušta i mislim da je važno kao umetnost zato što ja na svoj način prikažem naše mišljenje i osećanja - kažu učenici.

Najmlađi član radionica robotike je učenik četvrtog razreda i on već u tim godinama pokazuje veliko interesovanje ka programiranju i robotici.

- Još kao mali voleo sam robote i volim da programiram i volim da sastavljam stvari . Moj robot može da se kreće, da upravlja, da priča. Naučio sam kako se sastavlja robot i kako se programira i kako se upravlja - kaže ovaj učenik.

I tako to biva, kada ti profesori daju vetar u leđa, onda znanje dobije krila. Upravo iz odlične saradnje i međusobne podrške profesora i učenika osmišljene su brojne radionice.

- Naša škola je ušla u to i vidimo jako lepe reakcije od dece, mnogo dobrih efekata, skrivenih talenata i oni kvalitetno provode slobodno vreme - kaže Slavica Jević, nastavnica engleskog.

Od deset dostupnih radionica, najposećenija je medijska.

- Ja idem na medijsku radionicu zato što mi je zanimljivo kada se snimamo i želim da naučim nešto više o editovanju klipova - kaže.

- Naša škola je dobar primer ostalim školama, kako treba da uvede svoje đake u vannastavne aktivnosti. Zato što se mi na našim dobro zabavljamo - kaže Stefan Gostović , učenik.

I možda će upravo Stefan ili neko od polaznika medijske radionice, biti naš kolega. Možda se među đacima krije budući veliki naučnik ili robotičar. Jedno je sigurno - radionice koje pohađaju, biće mesto gde su otkrili svoje talente.

Video: Helga iz Ivanjice dobila sestru bliznakinju: Širi se porodica robota u Srbiji, Lu

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA