Fićom gazi smetove na Kopaoniku: Jovan mašinom starom 45 godina prevalio srpske planine

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 8

Iako je star, fića je za Jovana najbolja mašina

Jovan Mitrović iz Niša jedan je od retkih koji su se u prethodnih nekoliko dana zaputili ka zavejanim srpskim planinama, i to ni manje ni više nego sa automobilom marke "fića" starim čak 45 godina.

Iako je mnogima sam polazak na put kroz mećavu i vetar ulivao jezu u kosti, za ovog Nišliju ne postoji veća avantura od vožnje belim stazama duž Kopaonika.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jovan Mitrovic (@jocatf)

Kako kaže Jovan za Telegraf.rs, što su uslovi nepovoljniji, za njega i ljutu crvenu mašinu, zadatak je sve izazovniji i zanimljiviji. Naime, strah je postojao, ali ne od vremenskih neuslova, već novih automobila koji prete njegovom mezimcu na svakom ćošku.

- Kada je fića u pitanju, strah je uvek prisutan ako ne zbog prevelikog snegova onda zbog prevelikih današnjih automobila, terenaca i ostalih... Današnji automobili su u proseku od 1500 do 2000 kilograma, a mali fića je težak samo 600, tako da svaki kontakt sa nekim autom bio bi jako opasan i za mene i za mog fiću - navodi Jovan za naš portal.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Jovan Mitrovic (@jocatf)

Iako ima godina, Jovanova mašina još nije naišla na prepreku koju nije mogla da pređe, a Nišlija je uložio sve napore da ga vrati na "fabrička podešavanja".

- Još uvek hvala Bogu nismo imali nikakvih problema i još uvek nismo naišli na prepreku koju fića nije mogao da pregura. Automobil je star 45 godina, kupio sam ga polurestauriranog i kroz nekoliko meseci sredio sam mu 99% nedostataka koje je imao. Tako da je sada pravi lepotan - zaključuje ponosni vlasnik.

Video: Argentici električnim pogonom povampirili legendarnog fiću: Ide 80 na sat i prelazi 50 kilometara

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    7. februar 2023 | 08:28

    FIĆA, čudo od autica, 1987 sneg uoči Arandelovdana do iznad samih farova, 1200 metara uspon, blizu 60 stepeni na gadnoj krivini najveći upon, staje e može dalje, Izadjem. progazim sneg nekih 30 metara ispred i vratim se do auta,naravno povratku izgazim još jednom. Sednem, krenem, nisam mogao da verujem bez problema sam stigao na slavu, okrenuo se u dvoristu. Domaćin izašao, krsti se, ne veruje. Niko mu tada nije došao osim mene i naravno, FIĆE. FIĆA može i na Kilimandjaro.

  • V8

    7. februar 2023 | 07:46

    Taj pre izlazi od Bmw gde hoćete po snegu, nekada sam imao 850 ficu, drugar sa Bmw 316 devedesetih godina uvek je ostajao iza mene na nekom brdu, čak šta više kacimo užad da ga vučem..

  • Miso

    7. februar 2023 | 08:57

    Zadnja vuca,motor nazad.dobre gume i peglaj gde god hoces!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA