≫ 

U Jeleni kuca hrabro srce srpskih žena: Već 10 godina se bori sa rakom, a sad je osvojila Časni krst

Jelena je obećala sebi da nikada neće odustati

  • 1
Jelena Milenković Foto: Privatna arhiva

U plivanju za Časni krst na veliki pravoslavni praznik, Bogojavljanje, učestvovao je veliki broj građana Srbije, a među njima i Jelena Milenković - majka, borac i podrška drugim ženama koje se nalaze u sličnoj situaciji.

Kako smo i ranije pisali, ova Nišlijka već deceniju bori se sa raznim karcinomima, a celu Srbiju podigla je na noge za vreme Svetskog prvenstva u Kataru, kada je našoj reprezentaciji poslala ohrabrujuću poruku, međutim, video koji im je uputila nosio je mnogo veće značenje od pukog navijanja za sportski tim. Cilj je bio da svim  ženama koje prolaze iste muke i bore se sa ovom opakom bolešću pruži podršku i pokaže da iako se svetlo na kraju tunela sada ne vidi, ne znači da se neće pojaviti.

Jelena je 19. januara u Gadžinom Hanu zaplivala i za Časni krst. Bez obzira na bolne rane, u ledenoj vodi uspela je da dođe do simbola koji za nju predstavlja veru i nadu u bolje sutra i time još jednom sebi, a i drugima pokaže da ne postoji toliko težak trenutak koji može da slomi um željan života.

Nišlijka je obolela od metastatskog karcinoma dojke, a trenutno je i na hemoterapijama. Kako nam je rekla, ovo je jedan gest podrške svim zenama i dokaz da je moguće boriti se svaki dan i u raznim uslovima.

- Bilo je važno učestvovati, a momci su bili džentlmeni i malo mi popustili. Inače kupanje u ledenoj vodi je preporučljivo za podizanje imuniteta i nije tako strašno kao što izgleda - ispričala je Jelena.

Podsetimo, teška borba počela je pre deset godina kada joj je dijagnostifikovan karcinom na nosu, za koji se prvo mislilo da je potpuno bezazlen, ali kako je rekla situacija je bila potpuno drugačija.

- Sve je krenulo od karcinoma na nosu, kako su tada rekli, bezazlenog, ali očigledno nije bio. Nastavilo se sa karcinomom dojke, pa jajnika i materice, i za kraj fatalna dijagnoza metastaze na kostima. To smo probali da suzbijemo u Turskoj, godinu dana je delovala terapija, ali i to je stalo. Trenutno sam na hemoterapiji u Nišu. Lekari kažu da je to poslednja opcija. Ništa nije oduševljavajuće, ali ja ne odustajem, za mene ta opcija ne postoji iako su sve prognoze loše - navodela je Jelena optimistično.

Pored svih problema, ova Nišlijka ni u jednom momentu nije klonula duhom, a snagu za lavovsku borbu crpi iz svoje porodice. Dve ćerke i suprug su joj najveća podrška, ali u poslednje vreme orijentiše se i na hobije putem kojih pokušava da pomogne i drugim ženama koje su u sličnoj situaciji.

Dijagnoze doktora ne slute na dobro, ali majka dvoje dece obećava da nikada neće odustati. Situacija u kojoj se nenadano našla ipak je u njoj stvorila želju da i drugima prenese svoje iskustvo. Tako, ova Nišlijka planira da objavi i jednu knjigu koja će biti vodič svima koji se bore sa ovom zlokobnom bolešću.

Uplate za pomoć Jeleni možete izvršiti:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795182-24

Uplatom na devizni račun: 160-6000000795535-32

IBAN: RS35160600000079553532

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Instrukcije za plaćanje

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Video: Hrabra Jovana ponovo pliva za Časni krst, pobedila je rak, a sada pomaže drugima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA