"Za sat vremena skupilo se 100 volontera": Heroji Sjenice nosili džakove i spasili brojne kuće od poplava

 
 
 ≫ 
  • 5

Volonteri su punili džakove kako bi odbranili domaćinstva od poplava

Poplave na teritoriji Prijepolja počele su sinoć kada se reka Grabovica izlila u Sjenici zbog jake kiše. Kako saznajemo, poplavljeno je oko 40 domaćinstava u ovom mestu, a među njima i kotlarnica jedne osnovne škole.

Sagovornik portala Telegraf.rs iz Sjenice navodi da je dobra vest to što se za samo sat vremena skupilo oko 100 volontera koji su punili i nosili džakove kako bi pomogli odbrani od poplava.

- Volonteri su se odazvali na moj poziv i odmah organizovali da pomognu. Na taj način spasen je veliki broj domaćinstava - naveo je humanitarac iz ovog grada, Kalender Enver Linda.

Video: Snimak potpoljenih kuća i borbe heroja sa vodenom stihijom: Opasnost od poplava i dalje traje

Kako je naveo i predsednik ove opštine Munir Mujagić, ni najstariji Sjeničani ne pamte da je njen vodostaj bio veći nego što je danas.  Prema njegovim rečima, mnogi objekti su pod vodom, bilo je i nekoliko evakuacija, a brojne pumpe su na terenu, ispumpavaju vodu iz dvorišta.

Zbog najavljenih padavina strahuje se od daljeg porasta vodostaja reke, a predsednik opštine je naveo da meštane čekaju teški sati.

Podsetimo, u ovom mestu je proglašena vanredna situacija, a Grabovica prolazi i kroz sam centar grada. Javna preduzeća, građani, štab za vanredne situacije, spasilačke ekipe i  vatrogasne službe dežuraju 24 sata.

Video: Zastrašujući prizori nabujale reke Lim: Poplave u Srbiji

(Telegraf.rs)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA