Oglasila se bolnica u Šapcu nakon smrti novorođenčeta i priče koja je potresla celu Srbiju

 
 
 ≫ 
  • 27

Dete je rođeno 10. januara, po rođenju beba je odmah zaplakala, a na osnovu opšteg stanja dobila je visoku ocenu 9

Posle priče koja je potresla Srbiju o smrti bebe koja se rodila u porodilištu Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević" večeras se saopštenjem oglasila ova zdravstvena ustanova. Prenosimo ga u celosti: 

Trudnica je u porodilište primlјena 7. januara 2023. godine uveče, a po dolasku urađeni su joj laboratorijski nalazi koji su bili uredni. Dva dana kasnije, 9. januara u večernjim satima dobila je porođajne bolove.

Uprkos pokušajima da se trudnica porodi prirodnim putem, odnosno vaginalno, doneta je odluka da bude porođena carskim rezom, s obzirom na to da je uočeno da bebina glava stoji visoko nad karličnim ulazom. Sve vreme praćeni su vitalni parametri i bebe i majke, odnosno CTG zapisi bili su sve vreme dobri. Ovo navodi na zaklјučak da beba tokom rađanja nije trpela bolove niti je na bilo koji način bila ugrožena ili da je pretrpela traumu.

Dete je rođeno 10. januara, po rođenju beba je odmah zaplakala, a na osnovu opšteg stanja dobila je visoku ocenu 9.

Osam sati kasnije, prilikom podoja uočeno je da novorođenče ima problem sa disanjem. Hitno je pozvan pedijatar koji donosi odluku da dete bude prebačeno na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gde bi se uradile dodatne pretrage. Dete je sanitetom otpremlјeno na dečiju kliniku, gde tokom noći dolazi do pogoršanja stanja, potom i smrti novorođenčeta. Naložena je obdukcija nakon koje će se znati tačan uzrok smrti deteta.

Opšta bolnica “Dr Laza K. Lazarević” Šabac formirala je komisiju koja će izvršiti unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, a vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlјa po hitnom postupku biće obavlјen već u ponedelјak.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Siki

    14. januar 2023 | 22:12

    Kad vam serviraju ovakvo procedualno saopstenje vi nemate nikakve sanse za neko suprotno misljenje i istinu koju bi pokusali da dokazete jer nemate sa cim da to branite plus kodeks doktora koji postoji i nijedan doktor vam nece reci za kolegu da je pogresio ,tako da ce se i ovoga puta kao i uvek do sada krivci nekaznjeno izvuci .

  • Jelena

    14. januar 2023 | 23:07

    Zasto ta ista bolnica, u svojoj zbanicnoj objavi ne navede i to da je CTG aparat u kvaru, nije ispravan, prema tome, ne moze ni pokazati pravo stanje. Znam iz licnog iskustva! A doktorka koja je vodila trudnocu moze biti sve, samo ne doktorka!!! Da je pravde i pravnog sistema u ovoj drzavi, ta gospodja ne bi mogla raditi ni kao veterinar. Nije dovoljno kvalifikovana!

  • Srkimaja

    14. januar 2023 | 22:07

    Moje dete ste drzali u stomaku 10 sati bez plodove vode, i na porodjaju ste dali 3 , samo da bi dobili pare za carski , olos doktorska jedan zivot vam.vredi 500 eura, hvala Bogu da je sada sve u redu sa djetetom, ali doktor sa papira se ne bi proveo lepo da nije.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA