Aida je na Svetog Stefana rodila ćerku tešku 4.615 g: To je jedna od 5 "božićnih" beba rođenih u Negotinu

 
  • 3

U opštini koja decenijama beleži demografski sunovrat i u kojoj se svake godine prosečno rodi oko 150 beba, u dane rođenja Hristovog, svetlost dana su ugledale dve devojčice i tri dečaka

U porodilištu negotinskog Odeljenja ginekologije i akušerstva Zdravstvenog centra tokom božićnih praznika rođeno je pet beba – tri dečaka i dve devojčice, navodi Ngportal.

Negotin je tokom ovih božićnih praznika postao bogatiji za pet beba, jedna više nego prošle godine u isto vreme. U opštini koja decenijama beleži demografski sunovrat i u kojoj se svake godine prosečno rodi oko 150 beba, u dane rođenja Hristovog, svetlost dana su ugledale dve devojčice i tri dečaka.

Na Badnji dan u 14.45 Milica Stanojević (36) iz Štubika rodila je svoje drugo dete, dečaka Nemanju teškog 3.260 grama i dugačkog 53 centimetra.

Sam Božić je protekao bez porođaja, ali je zato drugog dana najradosnijeg i najvećeg hrišćanskog praznika, 8. januara, na dan Sabora presvete Bogorodice u 18.52 rođena Danica. Negotinku, tešku 3.900 grama i dugačku 54 centimetra rodila je drugorotka Marija Jovanović (28).

Na radost i roditelja i zaposlenih u negotinskom porodilištu danas, trećeg dana Božića, na dan Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, bila su tri porođaja. Prva se u 9 sati porodila Milesa Prodanović (21) iz Negotina koja je na svet donela svoje drugo dete, dečaka teškog 3.405 grama i 51 centimetar dugačkog.

Aida Marković (26) iz Klokočevca rodila je u 11.34 svoje prvo dete, devojčicu tešku 4.615 grama i dugačku 55 centimetara, a Jasmina Sarić (34) iz Rečke u 13.51 rodila je sina teškog 2.690 grama i dugačkog 49 centimetara.

Svi porođaji su dobro protekli, a mame i bebe, koje su na rođenju ocenjene visokim ocenama, dobro se osećaju, rekli su u porodilištu negotinskog Odeljenje ginekologije i akušerstva Zdravstvenog centra.

Prošle godine u Negotinu je rođeno 147 beba, a od početka ove, uz prvorođenu Anastasiju Batoćanin, šest.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA