Vučić o izlivanju amonijaka kod Pirota: "Ako nisu poštovali pravila, odgovaraće"

 
 ≫ 
  • 3

Kako kaže, o amonijaku nije maltene ni vest pročitao, a izveštaje je dobio od ministra Gorana Vesića, "od ovoga, od onoga".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su nadležni reagovali brzo prilikom akcidenta sa amonijakom u Pirotu dodajući da mu je žao zato što su sve osobe nastradale.

Vučić je na TV Prva naveo da je to tragedija, ali da se, nažalost, takve stvari dešavaju.

- Reagovali su brzo, nema nikakve opasnosti za stanovništvo. Nažalost jedan Turčin je stradao i još jedna osoba, žao mi je tih ljudi, tragedija, ali dešava se svakog dana, šta da radite - naveo je predsednik.

Kako kaže, o amonijaku nije maltene ni vest pročitao, a izveštaje je dobio od ministra Gorana Vesića, "od ovoga, od onoga".

- Pogledao sam ih bukvalno ne zato što ne brinem o Pirotu već jer sam imao takvu glavobolju oko Kosova i Metohije i nisam znao šta ću sa sobom. Desi se, desilo se i 2011, 2012. tri puta, dešavalo se i u Beogradu, dešava se u celom svetu, Nemačkoj, Engleskoj - napomenuo je.

Vučić navodi da ne može da ulazi u te trikove - neko je smislio da priča gluposti o amonijaku". Kako kaže, postoje nadležni organi, policija neka se time bave.

- Ide voz i iskoči iz šina, šta da radim, idu kola pa je neko pogrešio. Nadam se da su poštovani svi standardi, ako nisu odgovaraće oni koji nisu - ukazao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nexxx

    30. decembar 2022 | 22:54

    Oce,ali kao mica pecenjar

  • dispecer ruma

    30. decembar 2022 | 22:42

    a.v.-pala kisa kolosek u blatu i glibu-tovaren vagon btuto 80 tona-kako da neispadne-pravi prugu odmah pusti avione kamione tenkove dronove i ostale gluposti

  • Nikola Kovačević

    30. decembar 2022 | 23:06

    to je istina ? važi uvek ? važi za svakoga?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA