≫ 

Lopovi iščupali i odneli biljke iz Velikog parka u Kragujevcu: Radnici JKP Šumadija nemoćni, nije prvi put

Podneta je krivična prijava protiv NN lica

  • 0
Pokradene sadnice, park, Kragujevac Foto: RINA

Da li je nekome nedostajao ukras za dvorište ili su prosto želeli da zarade, nije poznato, ali za sada nepoznati počinioci su iz Velikog parka u Kragujevcu počupali i odneli više od 15 komada zimzelenih fotinija. Ovu nemilu scenu počupanih biljaka prvi su zatekli radnici JKP "Šumadija" koji su izvodili radove na uređenju parka.

- Navikli smo da se kradu novčanici, telefoni, pa čak i hrana, ali ne možemo da verujemo da lopovi više zaista nemaju nikakvu granicu. Nesavesnom ponašanju građana koji uništavaju zelenilo u Kragujevcu ne možemo stati na put, osim da svaku površinu pokrijemo kamerama, ali mislim da im ni tako ne bi stali na put. Ovim slučajem koji nije usamljen moraju se pozabaviti nadležni organi - kažu za RINU u ovom javnom preduzeću.

Kako bi stali na put lopovima, podneta je krivična prijava protiv NN lica. Ovim krađama i bahatim ponašanjem pojedinaca pričinjena je velika materijlna šteta parku u Kragujevcu.

Pokradene sadnice, park, Kragujevac Foto: RINA

- Kradljivci su do sada iz Velikog parka iščupali veliki broj sadnica sa cvetnih površina u gornjem delu parka. Tada je iščupano 55 komada sezonske rasade begonije i vinke, 15 mini okruglih hrizantema, deset komada cinerarije, tri okrugle mini tuje, jedan indijski jorgovan, deset komada hortenzije i isto toliko ukrasnog šiblja - dodaju iz JKP "Šumadija".

Oni apeluju na sugrađane da ovakvim postupcima ne narušavaju izgled grada.

Video: Baba već dve godine krade cveće od komšija iz žardinjere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA