Ovo je Joca Ubica, strah i trepet za đake: "Na pismenom su dobili bonus 5 poena, niko me nije pogledao u oči"

Joca Ubica kaže za Telegraf.rs da je deci jednom prilikom podelio bonus 5 poena kako bi ih nagradio jer su svi došli na pismeni

Komentari

  • Pilence

    20. decembar 2022 | 22:34

    Puna podrška profesoru Kneževiću koji pošteno radi svoj posao.

  • Dragana

    18. decembar 2022 | 12:06

    Meni je dovoljno kad kad se neko hvali da su mu bivši đaci po Evropi i Americi. Profesore, školuju kadar da ostane u zemlji, a ne da posle tvog terora samo žele da napuste svoju zemlju (ok, kapiram da nije samo on kriv). Normalan, kreativan pristup deci, da sa dozom autoriteta i stava i deca će sarađivati. Teror i kazna će samo produbiti problem. Pričam iz svog iskustva i iskustva svog deteta, koje sad ima isto problem sa matematikom.

  • Masa

    18. decembar 2022 | 00:21

    Mi smo u xiv beogradsko gimnaziji imali matematicara Vuleta kretena koji je mesao cirilicu i latinicu dok pise,isti slučaj poput Joce,moja sestra je išla u šestu gimnaziju....čudi me da posle toliko godina mučenja i zlostavljaju roditelji tek sada reaguju,tužna slika naše prosve!!!!

  • Ivan

    17. decembar 2022 | 22:16

    Recite mi da li je normalno da današnja deca rade u drugom razredu , ono što smo mi radili u četvrtom??? To je vama normalno? Da pravimo robote od dece, bez normalnog detinjstva. Mislim da bi digitalni svet trebalo uvesti u jaslice, da deca nešto ne propuste....

  • Pero

    17. decembar 2022 | 16:41

    U svakoj skoli postoji neki "Joca -matematicar" kako ja vidim(mojih troje dece svi isli i idu u razlicite skole). Predznanje iz osnovne skole cista NULA . Matematika je nauka koja se nadogradjuje ,kad neznate tablicu mnozenja i deljenja dalje dok to nenaucite neide i tako redom. Naravno SVE instrumente smo uciteljima,nastavnicima profesorima u skladu sa EVROPSKIM VREDNOSTIMA oduzeli. Za svoju decu nazalost nemamo vremena - posto smo clanovi "ekonomskog tigra" radimo od jutra do sutra a matematiku deca uce preko drustvenih mreza . I eto nam rezultata. Svako po malo doprinese da na kraju bude totalni haos,a naravno uvek nam je nazalost neko drugi kriv

  • питање питања

    17. decembar 2022 | 14:46

    Све би било у реду да проф. Јоца ради у Математичкој гимназији. Имао би способне и захвалне ученикe, не би морао да користи неодговарајући речник, а видело би се и да ли стварно зна, или је направио незаслужену фаму од себе, чега исто има по школама. Има још по школама тих које зову "убица".

  • Зец у далекој шуми

    17. decembar 2022 | 14:40

    Ђаци више немају и не доносе уџбеник који је потребан за рад у учионици јер се прочуло да је забрањено да се условљавају његовим поседовањем. И шта сад? Седе на часу, трећина нема ништа, трећина пиље у телефон где имају сликан уџбеник (у коме нема и не могу да раде вежбања), трећина га има. Министарство упише ученике без пријемног (на лажно лекарско) и они и њихови родитељи праве велике проблеме, жале се стално, уходе, прете инспекцијом ... Зато све мање људи хоћеда ради у просвети.

  • смешна работа

    17. decembar 2022 | 14:34

    У гимназији коју знам из пет-шест предмета у десном делу дневника практично сви ученици имају петице. Ученици су као и свуда, од јако добрих, преко просечних, до веома слабих и залуталих. То није нормално исто колико и да имају сви јединице. Школа служи да направи разлику, а не да прави уравниловку. Зашто се нико не побуни?

  • Сека

    17. decembar 2022 | 12:44

    Родитељи, уместо да вам деца гледају ријалитије и висе на Инстаграму и шортовима, нека загреју столиу, нешто науче, а не да су вам други криви за неспособност ваше деце којом не желите да се бавите. Маните се петиција. бавите се сопственом децом. Срам вас било.

  • Ime je najmanje bitno

    17. decembar 2022 | 12:18

    Kao softverski inžinjer i neko ko je pre više od 10 godina preživeo teror ovog profesora, moram stati na stranu roditelja i učenika koji su odlučili da mu se suprotsave. Kroz svoje školovanje nisam doživela toliko neprijatnih situacija kao na njegovim časovima. Tu je bilo svega... Nazivanja učenika pogrdnim imenima, vređanja, omalovažavanja, pretnji... Neretko se dešavalo i da komentariše nečiji izgled, a o proverama znanja i ocenjivanju tek da ne pričam... Ne kažem da su deca sjajna i bajna... Jesu oni i razmaženi i lenji i nevaspitani, a iz godine u godinu je situacija sve gora, no, nije moguće da baš nijedan ucenik ne zaslužuje bar prolaznu ocenu, bar 2...već generacijama... Kao što sam već pomenula, zavrsila sam ETF... U jednom periodu života, "sanjala" sam matematiku... Na žalost, to nije bilo u periodu studiranja, već uvek noć pre Kneževićevih časaova... Svaki put ista priča, plačem i tresem se... Generacijama u nazad ima nadimak Joca Ubica i to sa razlogom. Učenici, od onih koje škola ne zanima, do onih koje stvarno interesuje, vuku traume od njega. Neretko sam bila očevidac histerije i napada panike na hodniku škole, pre ili posle njegovih časova, a nekoliko puta sam to i sama doživela . TO NIJE NORMALNO! Tome se mora stati na kraj! Previše mladih je doživelo da im snovi, samopouzdanje i mentalno zdravlje budu urušeni zbog njegovog iživljavanja... Na žalost svih prethodnih generacija, sklanjanje ovakvog nastavnog kadra iz škola dešava se previše kasno. Prof. Knežević je i sam izjavio da u toku sledeće godine ide u penziju... Da li stvarno niko pre nije nije pokušao da mu stane na crtu? Ne, bilo je beskonačno mnogo bezuspešnih pokušaja, ali politika je učinila svoje... Eto, moje skromno mišljenje iz ugla učenika(mučenika😂). Roditelji držite se, ne popuštajte pod pritiskom medija. Vaš trud će doneti promenu i podići svest o ovom vidu nasilja u školama. Ulepsacete školovanje bar nekolicini sadašnjih i budućih djaka. Veliki pozdrav, na Vašoj smo strani!

    • 17. decembar 2022 | 13:41

      Anja

      @Ime je najmanje bitno

      I bilo je potrebno 20 i kusur godina da se tome stane na put, manite me te price... zasto niste reagovali tada dok ste bili Vi djak....nego danas, kad je krenula osuda na djake zbog napada na prof, javljaju se roditelji da uzdizu tu istu decu, na ustrb rada prof

  • Brana mitrović floyd

    17. decembar 2022 | 12:18

    Realno, mame i tate više po tim viber grupama, pa sastavili peticiju i obline potpisali i poslali. Evo Vam vesti malo: To sto mislite da je Vaše dete posebno, dete Vam je rezultatom pokazalo da je veliki govornik i neradnik. I dete Vam je aktivno na svojoj mreži, umesto sa knjigom. Ako je za utehu, isti(a) Vi. Ja kada bih u Prvoj Beogradskoj popio 1, samo sam kotao plan kad tačno da se neometan usunjam u kuću. Te priče "mrzi me Profesor i sl", e to kod mojih roditelja je pilo vodu isto ko da im u subotu kažem "Ne radi danas Bajlonova pijaca"

  • Nika

    17. decembar 2022 | 10:49

    Bilo je to pre dvadesetak godina. Deca su se igrala na ulici. Jedan decak je gadjao drugog ciglom. Kada su roditelji skrenuli paznju njegovim roditeljima na to sta je uradio, odgovor je bio" ma nije on takav" sa nepunih 18 zavrsio je u zatvoru zbog ubistva rodjenog dede. Toliko

  • Doktorand Filološkog

    17. decembar 2022 | 10:25

    Slučaj koleginice koja je studirala arhitekturu, čak je dobila i stipendiju i uzdizala se nad drugima, a na samom ispitu iz istorije umetnosti nije znala kom pravcu pripada Rembrant! Pa to zna svaki srednjoškolac, a ne student koji bi trebalo da je učio za ispit.

  • Зоран

    17. decembar 2022 | 09:42

    Данас је све политика. Систематско стварање глупе нације у држави где се превара ставља испред образовања. У једној школи у Крушевцу за четири дана сменили дуректора и поставили в.д. директора.

  • Generacije 80-tih

    17. decembar 2022 | 09:38

    Nešto u samom programu obrazovanja treba da se preispita.Današnje generacije se mnogo razlikuju od prethodnih,pre 25g, i sam razvoj dece nije isti u poređenju sa tim vremenskim periodom.Zašto se sada u drugom razredu osnovne škole uči ono što smo mi učili u četvrtom?Da li se od ovih generacija očekuje da budu sposobniji da u svojim glavama obrade mnogo više znanja u jednoj školskoj godini umesto da to znanje postepeno stiču kao što je to bilo u našem planu i programu obrazovanja? Deca se nerviraju zbog obima gradiva još od početka školovanja.Ja sam pevajući išla u školu,dok moje dete već sada kaže da mrzi školu.Zašto je tako?Baš zbog toga što je taj obim gradiva neprilagođen njihovim mozgovima.Javlja se otpor i uči napamet nešto što mnogi i ne znaju šta je.Bitno je da znaju definiciju doline,kotline obeležene strelicama na nekoj slici a suštinski da ih odvedu u prirodu ne bi imali pojma da prepoznaju.Mi smo pravili reljef od gipsa ili gline,kako bi svi znali šta tačno predstavlja,dok današnje generacije pretrčavaju gradivo brzinom svetlosti.Šta onda očekivati u srednjoj školi.Pretrčao si osnovnu,a profesori bi da pretrčiš i maraton do fakulteta."Sve će se to jednom zvati juče" !Teba deci reći da je obrazovanje važno,ali da je zdravlje najvažnije. Pomenutom profesoru bih poručila da malo porazmisli o svemu ovome i poželela sve najbolje.

    • 17. decembar 2022 | 11:17

      Aps

      @Generacije 80-tih

      Ne znam kojoj generaciji pripadate, ali ono sto ste naveli u prvom delu vaseg komentara nema veze sa istinom! Jel ste videli vi udzbenike iz osnovne skole? Kao bojanke i slikovnice, nemojte uporedjivati ranije skolstvo sa ovim danas. Nemaju ni priblizno isti obim gradiva, danas se daleko manje uci, a i to sto treba da se nauci...ne nauci se. Ovo su instant generacije, ali boze moj njihovo je vreme! Imao sam situaciju da jednoj devojcici 8.razred pokazem matematiku, inace zavrsio sam gimnaziju dristveno/jezicki smer, sad vec davne 2002. u pitanju je bilo kvadrat binoma....u 19:15 sam dobio pitanje jel mogu da pomognem oko matematike, u 19:20 sam saznao da je sutra kontrolni, a u 19:30 devojcica je otisla na trening. Za tih 15minuta sam takodje saznao, da dete ne zna sta je stepenovanje, da ne razume (a+b)2 = a2+2ab+b2, takodje ne zna ni tablicu stepenovanja od 1 do 25, a onda sam je pitao koliko je 32:4...nastao je muk...otisla je na trening, iz mate je dobila 1, a zavrsila je osnovnu kao jako vrlo dobra....E TAKO!!!! MOZDA NAM JE SISTEM LOS, MOZDA TREBA SVE REORGANIZOVATI...ALI OVO SADA JE TESKA PRICA!

  • realan

    17. decembar 2022 | 09:18

    Ti roditelji iz peticije su isti oni roditelji koji su se provlacili kroz skolovanje i pola ocjena dobijali na lijepe oci... I dok sam ja isao u skolu pola razreda je krivilo profesore za lose ocjene al da ona polovina koja nije htjela da uci i koja je neispavana i mamurna dolazila u skolu... E tako je nesto vjerovatno i u ovom slucaju...

  • Marko

    17. decembar 2022 | 08:44

    Desilo se moje dete dobije 1,i Jos dosta iz odeljenja...naravno po njima je nastavnik bio kriv...ali kada sam pitao sta je znao a nastavnik nije priznao,i da mi objasni nije znao..nije spreman otišao na kontrolni i nastavnik kriv...podrška profesore,a vi roditelji pozabaviti se malo i znanjem svoje dece pre nego sto optuzite nekog

  • Sanja Mladenović

    17. decembar 2022 | 08:43

    Podrška za profesora!!!

  • Borac

    17. decembar 2022 | 08:42

    Изгледа да родитеље ових размажених ђака пажљиво прате дневну штампу . На негативне коментаре о њима лупају минусе , увек су ту негде око двадесетак . А кад они бране своје пулене коментарима , добију брдо минуса .

  • Kole

    17. decembar 2022 | 08:34

    25 jedinica na kontrolnom a kaže da se trudi. Očigledno na pogrešan način. Pominje ameriku? Pa tamo ne bi bio suspendovan nego izbačen. On je odgovoran za rezultate dece kojima predaje. Naravno treba da bude pošteno i koliko zasluze ali ako ta deca dobiju 25 jedinica onda on NE ZNA da predaje

    • 17. decembar 2022 | 08:39

      Anja

      @Kole

      Matematika mora da se vezba, deca to ne rade, da nisu na casu bili na telefonima mozda i ne bi dobili toliko jedinica... i nije profesor kriv ako dobiju 25 jedinica, krivi su oni jer verovatno svesku nisu otvorili pre tog kontrolnog

    • 17. decembar 2022 | 08:48

      Anja

      @Kole

      Ovo nije jedini slucaj da deca prolaze ovako lose s matematikom, koliko su "krivi" prof jer ne prilagodjavaju zadatke "kapacitetu" razreda....toliko su krivi i ucenici.Deca ne vezbaju, ne dolaze na dopunske, na casovima su stalno na tel... Jedna ucenica odlicnog uspeha na mom casu nije znala sta je Manasija/Resava, godinama ne mogu pojedini da u pitanju na testu naprave razliku izmedju slike i arhitekture... Samo oni koji rade u prosveti znaju kroz sta prolaze par godina unazad....

    • 17. decembar 2022 | 12:27

      Td

      @Kole

      Matematika je egzaktna nauka,5+5 je deset i ne moze drugacije! To sto su dobili 25 jedinica samo znaci da su ti djaci totalno raspusteni,nezainteresovani itd...A i sistem skolstva se pretvorio u debilizam,pravi od dece nesposobnjakovice...

    • 17. decembar 2022 | 13:53

      Zorana

      @Kole

      Profesor spada u red malog broja onih koji su generacije naucili matematici.Njegovi djaci su prepoznavani na fakultetima i dobijali samo 10.Medju njima je i moje dete( zavrsila FON).HVALA PROFESORU I PODRSKA!

  • Majka

    17. decembar 2022 | 08:33

    İskustvo moje ćerke iz 9. gimnazije sa većinom nastavnika poražavajuće, posebno sa nastavnicom matematike koja im je prvog časa rekla da njihovi mozgovi nju ne mogu da prate... Sve u svemu upisali su svi fakultete ali niti su se družili niti su postali ljudi Mlađa ćerka ide u 10. gimnaziju potpuno je drugačiji odnos prema deci i životu generalno, i tamo se traži znanje ali nekako stimulativno i afirmativno. Starija bila đak generacije u osnovnoj školi, iz srednje izašla izmrcvarena sa ozbiljno poljuljanom verom u ljude. Tako da mislim da Finci nisu pogrešili kada su reformisali svoj obrazovni sistem, prvo psihijatrisko veštačenje svih učitelja pa oni koji su prošli plate veće od ministarskih da se vrati dostojanstvo toj profesiji.

    • 17. decembar 2022 | 08:40

      TATA

      @Majka

      Znači da ti je dete bilo đak generacije, što bi rekli "na mufte". U nekoj školi sa slabom konkurencijom, gde je na 3 lekcije dobijala ocenu... U srednjoj školi je to podignuto na malo viši nivo, sasvim opravdano, pa se ne može desiti da neko odgovara 2-3 lekcije za ocenu, nego svi odgovaraju i imaju provere znanja na približno isto gradivo. Ocene su mnogo realnije... A i dete ti je verovatno razmaženo, naviklo samo na pohvale i tapšanje, nije naviklo na konkurenciju, ne podnosi pritisak i da ima boljih...

    • 17. decembar 2022 | 09:29

      Vladimir

      @Majka

      Niste u pravu.Moj stariji sin bio djak generacije i u osnovnoj i u srednjoj skoli.Mladji u osnovnoj bio odlikas,upisao istu srednju kao i stariji imali istu profesorku iz matamatike,stariji isao na takmicenja i uvek imao peticu,a mladji "marsirao", jedan-dva,jedan-dva.....zbog cega?Stariji iz zbirke zadataka provezbao 95% zadataka,a mladji ni 10%.... Sve je jasno....veliki broj dece hoce nagradu ,a da se ne potrudi nimalo i poneki roditelji ih podrzavaju u tom.

  • Ja

    17. decembar 2022 | 07:38

    Roditeljima je izgleda vise odgovara da im Deca gladaju parove, farme itd nego da uce matematiku. Bravo Roditelji nije ni cudu da su nasa Deca van kontrole

  • Zile

    17. decembar 2022 | 07:31

    Nazalost danasnji roditelji i njihovi princevi i princeze, beskonacna sujeta, osnovnu zavrsili na mufte i sad u gimnaziji katastrofa, a roditelji hoce da i dalje deca budu vukovci , a deca nisu kapacitet, neradna su u vecini slucajeva i razmazena, i eto problema.Kako ce upisati fakultet kad imaju trojku, dvojku, ma uzas.Otisli smo dosjavola samo nam niko nije rekao.Podrska profesore

  • Petar Vukotic

    17. decembar 2022 | 07:27

    Podrska profesoru...

  • Jasna

    17. decembar 2022 | 07:26

    Postavlja se pitanje kakav je to profesor koji na redovnoj nastavi ne moe nauciti decu za dvojku. Deca su rpsol psihotest kada su upisivana u skolu. Dakle ili je previse zadataka na vezbi, ili su zadaci svi preteski, ili prfesor lose predaje ili su sva deca problematicna. NENORMALNO je da odeljenje ima 30 djaka a pohvalno je da ima 12 prelaznih...

    • 17. decembar 2022 | 08:33

      Goran

      @Jasna

      Profesor predaje, objašnjava i POKUŠAVA da ih nauči. Deca su ta koja to predavanje treba da usvoje, nauče i da provežbaju zadatke. Na jednom času se nakon predavanja mogu uraditi dva, tri ili maksimalno 4 zadatka. To nekoj deci očigledno nije dovoljno ni za prelaznu ocenu. Čovek je držao i dopunsku nastavu, za koju mnogi nisu ni bili zainteresovani, jer misle da će na ovaj način rešiti sve svoje probleme. Do znanja svakako neće doći...

    • 17. decembar 2022 | 10:33

      Marta

      @Jasna

      Pitanje je kako su znanje dobili u osnovnoj skoli

    • 18. decembar 2022 | 11:25

      Оливера

      @Jasna

      О вибер групама, саветима родитеља и педагозима штеточинама да не говорим. Децу у школу шаљете да би правили таборе, били вође тих чопора, тикток звезде, добре рибе и фрајери, не проверавате да ли су урадили домаћи и спаковали потребне књиге и свеске већ да ли у торбицу може да им стане паф или вејп и да ли су обукле довољно кратку и скупу сукњу а дечаци довољно уске и скупе хеланке и патике. Шаљете их у школу као да иду у задругу или парове. Већина вас својој деци и не помиње учење, они и не знају да због тога уствари иду у школу, а ваша деца даље у тим чопорима на своју страну одвуку и још понеке другаре. Само неколицина у просеку у једном одељењу зна зашто иде у школу. Ако мислите да има 'леба без мотике отрезниће вас први одлазак код лекара када вас тамо дочека неко из те екипе којима није јасно како данас не могу бар двојку да добију. Да ли ћете и тада бити убеђени у то да није могуће да не зна и предати му у руке сопствено здравље и живот?

  • Neko

    17. decembar 2022 | 06:59

    Dosta više iživljavanja nad decom! Ministarstvo prosvete bi trebalo da suzi programe koji su preobimni , deca nam dobijaju averziju od tolikog učenja , stres... gde je nestalo detinjstvo koje smo mi imali ??? Sad samo učenje i učenje ... Baš mi trebaju sad integrali i ostale "gluposti" čime opterećuju decu... Ok , ko želi da studira neki od tih predmeta , učiće to na fakultetu... Pokrenimo peticiju za smanjenje programa i za vraćanje normalnog detinjstva !!!

    • 17. decembar 2022 | 09:27

      Aleksandra

      @Neko

      Gospodine i pre je bilo ovo gradivo u srednjoj skoli a deca su ucila. Imali smo 80-ih kontrolni pismeni iz neceg svaki drugi dan. Nasi roditelji nisu pisali peticije. Bilo je puno provera znanja i samim tim puno ocena. Navodi se da ovom razredu prosle godine nijr predavao ovaj profesor. Verovatno se deca nisu jos prilagodila njegovom nacinu rada.Matematika je takva ako neku oblast nisi razumeo i provezbao kako treba imaces problem. Ovo ucenje onlajn ostavice nesagledive posledice onima koji su sve shvatili olako. Roditeljska ocekivanja su nerealna i povrsna. Za znanje i zivot ucimo to treba usaditi deci a na tom putu ima i uspeha i neuspeha sto je normalno

    • 17. decembar 2022 | 09:40

      Vladimir

      @Neko

      Deca koja upisuju gimnaziju treba da budu svesna ,kao i njihovi roditelji,da ce posle srednje skole upisati neki fakultet i da je potrebno da se potkuju znanjem.Ako ne zele da se "muce" sa integralima,logaritmima i matematickim funkcijama,nek upisu neki zanat,to nije sramota,a zanatlije su danas na ceni...

    • 17. decembar 2022 | 12:48

      Drugi pogled

      @Neko

      Program nastave je prilagođen prosečnom učeniku. To znači da svako dete koje nije za specijalnu školu može da savlada materiju za ocenu od dvojke do petice. Napredniji ili vredniji (ili oboje) će imati bolje ocene, ali svi mogu da savladaju makar minimum obaveza. Natprosečna deca su, uglavnom, bolja od natprosečne dece prethodnih generacija. Sva ostala, koliko god moja procena bila ružna i surova, najčešće nemaju pojma ni iz jednog predmeta! I nemate načina da ih motivišete ili prisilite da nešto nauče. Bolji rezultati se postižu u sistemima gde je rad nastavnika orijentisan na manje grupe učenika. Više puta sam se uverio da maturanti nisu usvojili osnovna znanja iz mnogih predmeta. O matematici kao "simbiozi" više desetina disciplina da ne govorimo. I onda se pitamo gde prođe dvanaest godina života kada se znanje najbrže, a možda i najlakše usvaja! O metodima ovog profesora ne bih sudio. Logika kaže da nisu dobri jer ne daju dobre rezultate, ali se postavlja pitanje šta promeniti. Deca su uvek "hvatala krivine" i išla linijom manjeg otpora i nema razloga da to menjaju kad će, uz jake argumente ponosnih roditelja, svakako na kraju dobiti željenu ocenu! Roditelja, čije opšte znanje, a bogami i kultura su poražavajući! Oni drugi uglavnom ćute, a njihova deca uglavnom nemaju problema.

    • 17. decembar 2022 | 13:51

      Anja

      @Neko

      Vi ocigledno niste isli u skolu nekada, a niste ni pipnuli udzbenike danas, jer da jeste, videli biste da su udzbenici 70% u slikama i da je teorija svedena na minimum...jer danasnjoj deci sve mora biti piktoralno predstavljeno. Mi smo imali vise vremena za igru, jer nismo sate provodili na telefonima, nego napolju, u bioskopu, na utakmici... Deca su danas na tel, za komp, u kozmetickim salonima (vec u osnovnoj skoli)... Tuzno

  • Goca

    17. decembar 2022 | 06:15

    Ja sam imala profesora koji je govorio" bog zna za 5,tesla za 4 ,ja za 3 a Vi za 2 i 1 " pa niko nije imao prava da se zali. Danas ova deca imaju sva prava .

  • Rade

    17. decembar 2022 | 06:12

    covek je u pravu! roditelji razmazili decu i hoce da im daju sami ocene u skoli umesto profesora. ko god je sa autoritetom i dosledan profesiji- ne valja! zasto Joci ucenici ne izmicu stolicu?

  • Mirjana

    17. decembar 2022 | 05:18

    PODRSKA ZA PROFESORA!

  • Ceca

    17. decembar 2022 | 03:40

    Moje sin je zahvaljujući jednom takvom predavaču matematike otišlo na fakultet i bez problema polagalo matematiku i ostale predmete gde je matematika bila potrebna. Moram da naglasim da je kroz četiri godine srednje škole iz tog predmeta imao trojku. Dodaću i to da su mnogi koji su došli sa peticama padali "kao kruške." Podrška profesoru a roditeljima bi poručila da bi bilo pametnije da pritisnu decu da zagreju stolice i da shvate da ovakvim postupcima neće učiniti ništa dobro.

  • Softverski inžinjer...

    17. decembar 2022 | 02:36

    Kao softverski inžinjer i neko ko je pre više od 10 godina preživeo teror ovog profesora, moram stati na stranu roditelja i učenika koji su odlučili da mu se suprotsave. Kroz svoje školovanje nisam doživela toliko neprijatnih situacija kao na njegovim časovima. Tu je bilo svega... Nazivanja učenika pogrdnim imenima, vređanja, omalovažavanja, pretnji... Neretko se dešavalo i da komentariše nečiji izgled, a o proverama znanja i ocenjivanju tek da ne pričam... Ne kažem da su deca sjajna i bajna... Jesu oni i razmaženi i lenji i nevaspitani, a iz godine u godinu je situacija sve gora, no, nije moguće da baš nijedan ucenik ne zaslužuje bar prolaznu ocenu, bar 2...već generacijama... Kao što sam već pomenula, zavrsila sam ETF... U jednom periodu života, "sanjala" sam matematiku... Na žalost, to nije bilo u periodu studiranja, već uvek noć pre Kneževićevih časaova... Svaki put ista priča, plačem i tresem se... Generacijama u nazad ima nadimak Joca Ubica i to sa razlogom. Učenici, od onih koje škola ne zanima, do onih koje stvarno interesuje, vuku traume od njega. Neretko sam bila očevidac histerije i napada panike na hodniku škole, pre ili posle njegovih časova, a nekoliko puta sam to i sama doživela . TO NIJE NORMALNO! Tome se mora stati na kraj! Previše mladih je doživelo da im snovi, samopouzdanje i mentalno zdravlje budu urušeni zbog njegovog iživljavanja... Na žalost svih prethodnih generacija, sklanjanje ovakvog nastavnog kadra iz škola dešava se previše kasno. Prof. Knežević je i sam izjavio da u toku sledeće godine ide u penziju... Da li stvarno niko pre nije nije pokušao da mu stane na crtu? Ne, bilo je beskonačno mnogo bezuspešnih pokušaja, ali politika je učinila svoje... Eto, moje skromno mišljenje iz ugla učenika(mučenika😂). Roditelji držite se, ne popuštajte pod pritiskom medija. Vaš trud će doneti promenu i podići svest o ovom vidu nasilja u školama. Ulepsacete školovanje bar nekolicini sadašnjih i budućih djaka. Veliki pozdrav, na Vašoj smo strani!

  • zanemarioolaksavajucuokolnost

    17. decembar 2022 | 02:18

    IZ dokaza koji su prilozili se vidi da ih nije vredjao , ali je bio prestrog u ocenjivanju

  • zlostavljanje

    17. decembar 2022 | 02:15

    tamo decu prpituju sa nekim teškim pitanjima

  • Xxx

    17. decembar 2022 | 02:05

    Ne moze da da prelazne ocene ako su deca nesto nazvrljala a poenta tih 25 jedinica i jeste da se deca angazuju, pokrenu, dodju na dòpunsku nastavu i da zaista nesto nauce... Od dece pravite debile da sutra pred svakom preprekom pokleknu i cim nesto zagusti da odmah ulete mama i tata da to isprave. Da je u svakoj skoli po bar 2-3 Joce ubice ne bi bilo nasilja i izmacinjanja stolice nastavnicima nego bi se znao neki red,rad, disciplina,postovanje..

  • @

    17. decembar 2022 | 02:03

    Kada procitate komentare ne moze da vam ne bude jasno kakvi ljudi podrzavaju suspenziju profesora. Vecina treba da se vrati u osnovnu skolu i da nauci gramatiku i pravopis. Mi smo imali i stroge nastavnike i stroge profesore. Nastavnica srpskog, u osnovnoj skoli, govorila je da Bog zna za 5, ona za 4, a ucenik za 3. Njena dvojka u osnovnoj je kasnije bila 4 ili 5 u srednjoj skoli. I nije bilo toga da roditelji pisu peticiju da se ona suspenduje. Roditelji su znali da dete ide u skolu da bi nesto naucilo. I ranije su odrzavani dopunski casovi za ucenike koji nisu mogli lako da nauce, ali bilo je i dodatne nastave za one koji su hteli da znaju vise. Najlkse je od dece napraviti debile. Odlicno radi parola “neka sine, mama/tata ce to da zavrsi, ne moras se ti muciti da ucis”. Rezultate toga vidimo u skupstini.

  • memento mori

    17. decembar 2022 | 01:55

    Eeee, uvek je bilo tih "ubica", sa "stilskim figurama". Kakav profesor takve i ocene. Život je mnogo više od ocene, od umišljenog boga i batine, od onih koji svojim nezadovoljstvom zagorčavaju život drugima. Život nije matematika, a zasigurno ni obrnuto. Za ovakve "autoritete" sećanje je kratko.

  • Budimir

    17. decembar 2022 | 01:50

    Moj profesore,imaš posla sa bolesnim roditeljima,pogledaj Zvezde Granda sve će ti biti jasno,roditelji se tresu za vreme nastupa jer očekuju da ih ta djeca finaansijski obezbjede kad postanu pevaljke,kakva tvoja matematika,traži se prečica do hleba bez motike,matematika im je potrebna toliko da mogu brojati pare Većina djece nezna tablicu množenja Završio sam staru gimnaziju i često se dešavalo da većina ima jedinicu iz matematike a isto tako 90% tog razreda smo pozavršavali fakultete Nisu nas roditelji štitili ,ovo je ludo vreme profesore

  • maki

    17. decembar 2022 | 01:44

    Izbacite ga iz škole -- dobro ćete mu učiniti. Nikad neće požaliti. Ja sam povremeno radio u školi ali na zamjenu. Kad je trebalo da se zaposlim jedan izbjeglica kupi moj posao koji sam godinama na birou čekao. Našao sam posao van prosvjete i dočekao penziju kao čovjek.

  • gimnazija

    17. decembar 2022 | 01:40

    Nije VI gimnazija prirodni smer za svakoga, ako im je preteško mogli su da upišu frizersku, ili neku lakšu srednju gde ne mora da se uči. Joca je strog ali pravedan, svako ko redovno radi može da ima makar trojku. Najlakše da im podeli svima petice pa na megatrend.

  • Sale

    17. decembar 2022 | 01:25

    Imao sam jednog takvog u srednjoj pre 30 godina delio jedinice lenjirom.Nije bilo do njega vec do naseg skolstva,a i jos uvek je.Zatim fakultet koji je trazio matematiku,sto sam naucio za prijemni nije bilo ni 5% potrebnog za fakultet pa sam zaglavio.Prebacio se na drugi gde je bilo matematike,ali ne toliko i tu srecem predavace kojima nije bilo mrsko da jedan zadatak na vezbama rade ceo cas dok vise ne bude nejasnoca i dok nema vise pitanja,ljude koji vas nisu popreko gledali ako bi ste im rekli da su pogresili u racunu.Ono sto sam shvatio da postoje netalentovani ljudi za neke nauke neke predmete ali ne toliko da za 2 ili 6 ne moze da se nauci.Problem je generalno u nasem skolstvu.Nastavnici imaju plan i program kojeg moraju da se drze i da bi se toga drzali moraju da imaju odredjeni tempo rada,nemaju oni vremena da ceo jedan cas rade jedan zadatak ako to nije predvidjeno planom i programom,nemaju vremena da se pozabave ucenicima koji imaju drugaciju percepciju, slabije kapiraju,ili su jednostavno spori tj treba im duze vremena da obrade neke informacije ili vise primera,jednostavniji zadaci za ovu grupu djaka, za ovu teski ...Sad zamislite min 3 casa dnevno sa odeljenjem koje je u proseku od 30 ucenika i da kreirate nastavu ili da ih naucite nesto,oni koji brzo kapiraju ce da napreduju ostali propast.Prilagoditi skolstvo djacima a ne obratno,ali za to treba dosta para ako hocemo uspeh.Mi samo prepisujemo od drugih na papiru ali ne i u praksi.

  • Onako

    17. decembar 2022 | 00:54

    Ma da...dete ti tele ali ga profesor mrzi haha.U skoli mu nije islo' Bog zna kako,mrzle ga profesorice ...

  • Mrki

    17. decembar 2022 | 00:47

    Bio sam u Sestoj i smem da tvrdim da bih zavrsio ETF da mi je Joca predavao. Znam koliko je bio strog. Moj brat je sve cetiri godine imao sve jedinice i nikad nije rekao nista protiv Joce. Imali smo i Milerku (nazalost samo u prvoj godini). Imao sam kod nje dvojku ili trojku ali svi znali da je njega pozitivna vredna. Svi teski, zahtevni profani su nam uvek pomogli u zivotu i ne treba svi da nam podilaze. Verujem da je Joca i govorio neke, mozda i sve od tih recenica ali realno je da deca imaju jos gori recnik nego on, da ne spominjem i roditelje. Nece ih hvala napraviti ljudima.

  • Neimar

    17. decembar 2022 | 00:17

    Neznam nebi da dušu grešom ali nemogu dase načudim školi da nepriskoče u pomoć kolegi koji ja kraj vatre na ledu svakog trena može da potone nekadasu đaci poštovali učitelje a danas učitelji moraju da poštuju učenik zadnji vakat

  • Realnost

    17. decembar 2022 | 00:11

    Znaci ako bih ja rekao da su sve jadne ,budale ovde koji brane profesora zbog vredanja to bi bilo OK ja sam samo upotrebio delic njegovih reci upucenih ucenicima.

  • Aki

    16. decembar 2022 | 23:50

    U redu da ti oboris na popravni 3-4 djaka max,ali da ti das 25 jedinica u razredu,to je prosto nemoguce. Treba se pozabaviti na isti nacin i sa profesorima na fakultetu.

    • 17. decembar 2022 | 05:18

      Ivan

      @Aki

      Imao sam jednog ovakvog svojevremeno u elektro školi (neću da imenujem), prof fizike. Od 39 učenika, 36 jedinica na kontrolnom! Takvima nešto nije u redu u glavi, nemoguće je da je kakvo god znanje za jedinicu. Govorio je on: " vi znate za 1 i 2, ja za 3 i 4, Bog za 5". Dovoljno rečeno

    • 17. decembar 2022 | 07:26

      tata

      @Aki

      Sve jedinice dao je sebi jer nije nasao nacin za godinu daba da ih nauci za 2.

    • 17. decembar 2022 | 08:42

      Anja

      @Aki

      Koliko sam shvatila rec je o jednom kontrolnom, zasto mislite da je nemoguce da deca dobiju toliko slabih iz jedne oblasti? Deca danas ne razliku sliku od gradjevine(iskustvo moje s casa)

  • Kale

    16. decembar 2022 | 23:43

    Bravo, profesore! Kad deca počnu da se ponašaju kao deca, uče, poštuju, vole, igraju se i druže, valjda ce sve doći na svoje mesto. Govori se samo o pravima dece koja su nam zaštićena ko beli medvedi, a obaveze ne postoje. Dokle vise? Stvari treba postaviti na svoje mesto da bi im budućnost bila bolja. Podrška za profesora.

  • Tanja

    16. decembar 2022 | 23:41

    Covek je sramota za profesiju,dela govore, generacije izmrcvarene dece kojima je muka da se sete najlepseg perioda u zivotu zbog tebe.Nadam se da ce ova prica epilog doziveti na sudu.

    • 17. decembar 2022 | 07:35

      Zile

      @Tanja

      Molom vas da opisete vas slucaj, koliko vam je dete radno, da li izbegava skolu kada nije spremna, kakav je djak bila u osnovnoj, sve ono sto vidite a ne zelite da vidite, da li je kapacitet itd.Tek onda mozemo dalje da komentarisemo, sigurno da ce se secati po lepom ruzne stvari se zaboravljaju.

    • 17. decembar 2022 | 14:05

      Zorana

      @Tanja

      Podrska profesoru! Na fakultetima djaci profesora Joce su prepoznavani Dobijali su 10.

  • Maja

    16. decembar 2022 | 23:29

    Ja mislim da sam Joca piše ove komentare. Svi su isti, na svim portalima, u istom tonu i duhu. A ako ga iko zaista podržava neka se zamisli da li je normalno da je neko održao "najviše časova dopunske nastave u Beogradu" a da donese pismeni sa 100% nedovoljnih ocena i ako nakon toga može da kaže da je sjajan profesor - svaka čast! Da ne govorimo o vređanju i ponižavanju dece.

    • 17. decembar 2022 | 03:06

      Jeca

      @Maja

      A ja mislim da si ti jedna od podpisnika peticije i da kao takva nastavljaš da blatiš čoveka koji svoj posao radi kako bi trebalo i drugi da ga rade. To što vaše dete ne uči i očekuje nagradu je besmisao vašeg (ne) vaspitanja. Zbog toga i dolazimo u situaciju da nam današnje generacije izrastaju kao ne vaspitane, slabo obrazovane i agresivne osobe. Šta oćčekujete od ovog čoveka? Da pokloni ocenu i nakrivi kapu... Ne, neka on samo zadrži stav a vama ako se ne svidja, prebacite vaše mezimče u drugu školu.

    • 17. decembar 2022 | 09:20

      Maja

      @Maja

      Joco, pustite se više komentarisanja, samo se još više sramotite. Iste pravopisne greške, isti ton, iste reči... Držite časove u svojoj privatnoj školi, sad imate vremena, možda bar nekog nečemu naučite... tu nema 100% jedinica (valjda)

    • 17. decembar 2022 | 14:13

      Zorana

      @Maja

      Gluposti.Sramno napisano. Podrska profesoru Joci. Moje dete je bilo njegov ucenik. Na Fonu je iz matematike dobila 10. Zar je profesor kriv sto deca nece da uce.? Imaju zastitnike u roditeljima koji ce okriviti profesora,potpisati peticiju direktoru poslusniku,koji cuva svoje mesto.Doci ce novi profesor poslusnik i krenuce 4 i5.BRAVO MAJO.

  • Lenka

    16. decembar 2022 | 22:59

    Moj profesore, dosla neka qrdna vremena, roditelji neznalilice stim neznjanjem nista druqo i neznaju no da krive druqe za svoje neuspehe!!! Podrska tebi izdrzi.

    • 17. decembar 2022 | 01:59

      pravopis

      @Lenka

      A vama je matematika bila omiljena, sad bi mogli malo da se pozabavite pravopisom.

  • ја

    16. decembar 2022 | 22:45

    Професор који има жеље и воље још увек да децу научи и васпитава,добиће од родитеља само камен у главу,а они проф.којима је све једно биће вољени иако деци чине "медвеђу услугу".Тако је у просвети!!!

  • Koleginica

    16. decembar 2022 | 22:42

    Kolega,tačno je da se u Americi deca udalje sa nastave zbog prepisivanja. Prećutali ste onaj drugi deo-da se profesori udalje sa nastave ako imaju više od 20% učenika sa negativnom ocenom. To znači da ste neuspešan predavač!

    • 17. decembar 2022 | 03:17

      Cana

      @Koleginica

      Ne mora da bude njegova krivica. Deca su se previše opustila. Koleginice i sami znate koliki se pritisak vršio na nas i koliko su se kriterijumi spustili. Ono što si nekada ocenjivala (ako si bila realna) trojkom, sada je čista petica. Na žalost, deca su dosta izgubila od nastave za vreme korone, ali to nije opravdanje ni za njih da se ne potrude ni za nas da im poklanjamo nešto što nisu zaslužili. Ne krivim kolegu za ovo što se desilo. Nije moguće da je 3 decenije radio korektno i sad više ne valja. Neka komisija pregleda radove učenika pa neka izadje javno sa rezultatima. Do tada nemojte da sudite.

    • 17. decembar 2022 | 09:00

      X gimnazija

      @Koleginica

      Koleginici-To znaci da su deca upisana ili preko veze ili da nisu imala potrebno znanje za gimnaziju iz osnovne skole.Ucenik X gimnazije generacija 88(upisan tad preko veze jer sam bio kampanjac u osnovnoj-90 bodova sam imao, a trebalo je mislim 96) al zavrsio gimnaziju i danas dipl inz elektrotehnike.Sve se moze uz rad,al nasa deca nemaju radne navike(cast izuzecima)-Sve ce roditelji da im zavrse pa tako i ovo(skloniti coveka koji trazi znanje).Moja profesorka fizike iz gimnazije je govorila-Mora isto da se zna i za 2 i za 5,samo u nacinu Vaseg izlaganja i odgovora,Ja znam ko je ucio sa razumevanjem, a ko je bubao napamet. I tacno je to sto profesor kaze za prepisivanje-Treba znati i sta prepisati, jer da si nesto i ucio znao bi i sta treba da prepises,da te podseti na to sto si ucio ako nisi mogao da se setis.Svaka cast profesore-neznalicama treba dati ocenu koju su zasluzili,a ako su nezadovoljni ocenom ili smatraju da im je pretesko-nek potraze usko strucnu skolu sa manje zahtevnom matematikom,a ne gimnaziju(bilo koju).Svi bi roditelji da im deca zavrsavaju gimnazije kao da su "odlicni" djaci iako znaju da imaju problem jos iz osnovne skole i problema sa savladavanjem i ucenjem matematike(ili bilo kog drugog prirodnog predmeta(npr fizike)) i u nadi da su im deca porasla i najzad shvatila skolu ozbiljno upisuju ih u gimnaziju ali se na neznanje,nadogradjuje jos vece neznanje jer prethodno "znanje" nisu razumeli i savladali u osnovnoj skoli.

  • Suzana

    16. decembar 2022 | 22:41

    Sve kvalitetne profesore suspendovati, jer nama ne trebaju obrazovana deca, vec slaboobrazovana.

  • Miki

    16. decembar 2022 | 22:32

    Neka im.da sve petice da budu zadovoljni i deca i roditelji.

  • sasa

    16. decembar 2022 | 22:18

    sva podrska joci ubici!!!! da je vise ovakvih profesora. Joco,ne daj se.razumna i postena srbija je uz tebe

  • Majka

    16. decembar 2022 | 22:16

    U Americi da vam cetiri djaka od trideset dobije prolaznu ocenu zabranili bi vam da pridjete dvoristu bilo koje skole.Te vase testove nemaju ni na Oksfordu.

    • 16. decembar 2022 | 22:52

      Otac

      @Majka

      Pa jel' profesor kriv što tvoj mezimac umesto učenja bleji do zore po kafićima i ko zna gde? Uzgred kakve veze ima Oksford sa Amerikom?

    • 17. decembar 2022 | 00:00

      Vladimir

      @Majka

      Ti majka?

    • 17. decembar 2022 | 00:05

      ja

      @Majka

      gospođo, u Americi kao prvo, moraš da imaš poštovanje prema profesoru i mora da postoje radne navike i konstantan rad tokom cele godine. Svake nedelje se rade testovi gde se proverava znanje i tako se stiču ocene koje se potvrđuju godišnjim testom znanja. Svako nepoštovanje profesora ,kašnjenje, izostanak sa nastave automatski vode do direktora i zvanja roditelja na razgovor, a ako to ne pomaže tu je suspenzija i izbacivanje iz škole. Vi samo gledate vašu dečicu a kakva su ona na časovima i da li su uopšte u školi vas nije briga.

    • 17. decembar 2022 | 00:17

      Marko

      @Majka

      Postoji program i plan rada, i nivo znanja koji je potreban. Roditelji bi valjda trebali da budu na strani profesora i da žele da im deca budu što bolje obrazovana. Ne razumem ovo - da to ni na Oksfordu ne postoji. Ja bih na Vašem mestu bio presrećan da neki profesor od mog deteta traži da bude bolji od djaka na Oksfordu. Škola ne treba da se shvata kao nametnuta obaveza, ona je srž. I strogi profesori čine njenu kičmu, jer nijedan djak nije loše prošao imajući strogog profesora, mogao je samo da ima koristi. Ma koliko njemu to delovalo nepravedno u tom trenutku. Za djake i razumem, da žele da uhvate krivinu. Roditelje koji ne žele da im deca uče više i da budu bolja, to ne razumem. Jadna li su deca sa roditeljima koji misle da je škola neki bauk koji treba odraditi.

    • 17. decembar 2022 | 00:29

      Zoran

      @Majka

      Nikave veze nemaju Amerika ni Oksford., kao što ne piše majka već baš đak koji je pokrenuo celu laž, jer dete ne zna geografiju a ni matematiku.

    • 17. decembar 2022 | 01:00

      Onako

      @Majka

      Sto bi rekli nasi ljudi,vama gospodjo svaka cast a tebi mali....

    • 17. decembar 2022 | 02:04

      Nemanja

      @Majka

      U Holandiji, Italiji, Nemačkoj, SAD... gimnaziju ne upisuje svako kome to roditelji požele ili ne zna šta će sa sobom, već ako to proceni i savetuje razredni iz osnovne škole! Podrška za profesora od generacije '82

    • 17. decembar 2022 | 08:44

      Nikola

      @Majka

      Vidiš da ne zna ništa...

  • Tatjana

    16. decembar 2022 | 22:14

    Od trideset gimnazijalaca samo cetiri prolazne ocene na testu.Pa ovo je terorista ne ubica.Covek ima problem sa sobom,zar ovakvi da budu pedagozi i prosvetari.

    • 16. decembar 2022 | 23:00

      Miloš

      @Tatjana

      Znam za gimnaziju u jednom gradu gde u odelenju od 30 učenika 25 su sa svim peticama i pet vrlo dobrih. Ako neko misli da je to realno onda smo stvarno nebeski narod i nije čudo što nam je ovako kako nam je.

    • 16. decembar 2022 | 23:46

      Uživam u svom poslu za sve pare

      @Tatjana

      Klasično iživljavanje. Što je naj gore u tome takvi uživaju. Nema ko da ih spreči.

    • 17. decembar 2022 | 08:37

      Mirjana Milenkovic

      @Tatjana

      Najgore je opisni pridev i pise se sastavljeno. Peti razred osnovne skole. Verovatno joj nastavnik nije bio nasilan kao Joca.

  • Goran

    16. decembar 2022 | 21:47

    Da samo znate kakva je bila Marica iz moca,ovaj je mala maca

    • 17. decembar 2022 | 00:19

      Sara

      @Goran

      Ta bi im se još više dopala,mislim ovima što su oduševljeni ovim ludakom

  • Razum

    16. decembar 2022 | 21:44

    Ala je ovaj zaglibio, pa ne da se izivljava na ucenicima nego svoju licnu frustraciju istresa na njima. Prica o Americi i izbacivanju zbog prepisivanja, ali sto ne uporedi americke kontrolne i svoje. Ocigledno tezak covek zakljucujem samo iz ovog njegovog teksta, licno ga nikada nisam upoznao.

    • 17. decembar 2022 | 02:52

      Boca

      @Razum

      Zato Amerikanci moraju da “uvoze” stručnjake!

    • 17. decembar 2022 | 13:36

      Mirjana

      @Razum

      Nama nije profesor predavo u skoli ali smo u stanu uzimali casove za pripremu na fakultet. Placali smo po satu na ruke. Profesor na moje pitanje gde smo sa znanjem , koliko treba nedeljno da se dolazi... Vas dete je razmazeno glupo za matematiku toliko ruznih stvari smo culi da smo bili zaledjeni i uplaseni. On nezainteresovan da pokaze ,razvlaci cekas da ti objasni stalno je bilo kako ne znas i molis da ti pokaze i posle prilazi i uzma pare. Vrlo ruzno iskustbo srecom da smo otisli od jednog nadobudnog coveka. Ako znas onda to i pokazi valjano i motivisi tu decu . Ja sam dodatno radila da bih to platilsaSad je moj sin dpl inzinjer .

  • Nikola Kovačević

    16. decembar 2022 | 21:34

    Svaka čast !!! Lepo je obrazložena strategija pristupa učenicima i predavanju .. Naravno onaj ko ne radi u prosveti ima drugačiju zamisao o 45 minuta tokom kojih treba odraditi planirane teme..Držati čas nije isto kao sedeti u kancelariji u kojoj se realizacija kontroliše stihijski i kampanjski...Nastavnici imaju realizacije minimum 95%... Nastavnik mora znati šta govori,kako izlaže,kako ostvaruje čas....Naravno kada se to uzme u obzir od učenika se traži reakcija a ne "nemoć" koja se pretvara u otpor i "teorije zlostavljanja od strane nastavnika"...

  • Dr

    16. decembar 2022 | 21:33

    Žalim decu ovakvih roditelja.Bore se da nauče decu da je neznanje i nerad ok.uzimaju lažna opravdanja pred kontrolni.Ta deca kad se suoče sa životom budu depresivna.Joca je legenda.Moj sin je kod Joce imao 3.ali je s tim znanjem rasturio na mašinskom fakultetu pa pisle na pilotskoj akademiji.PODRŠKa PROFESORE.Neznanje će im biti dovoljna kazna.Evo stizu mladi lekari kojima se poklanjaju ocene.E neka sa znanjem i radnim navikama koje su stekli leče decu tih potpisnika peticija.Alo.pr8fa je jedan od retkih kom je stalo do vase dece

    • 17. decembar 2022 | 10:10

      Slađa

      @Dr

      Imao je 3 kod profesora Joce u srednjoj školi,a sada rastura na Mašinskom fakultetu 😮 Onda definitivno prof.Joca ima jače kriterijume jer možda neće svi na fakultet. Ovde se piše o prelaznoj oceni.

    • 17. decembar 2022 | 10:30

      Marta

      @Dr

      Ima i toga. Ali cinjenica da u nase vreme nisu bili telefoni, igrice i kojekakve gluposti koje kvare danasnju decu , pa kad sede po citav dan na telefonu, ne mogu biti koncentrisani na gradivo. Nije profesor kriv sto hoce da od njih napravi ljude.

  • Nebojša Berak

    16. decembar 2022 | 21:33

    Puna podrska profeaoru a potpuna osuda mediokriteta, bitangi, neznalica, lencuga, lezilebovica, skorojevica koji su ga napali. Da su nam ovakvi profesori i nastavnici, deca bi bila sa znanjem, diplome se ne bi kupovale a zemlja bi imala ljude s mozgom i dostojanstvom, sa radnim navikama i borce za koje pojam poraza ne bi postojao jer to su odmorista buducih pobednika. Profesor je buduci pobednik i primer kakvi profesori trebaju da budu. Vise nego sramni napad na postenog, vrednog i casnog coveka i prosvetnog radnika.

    • 17. decembar 2022 | 00:14

      Sara

      @Nebojša Berak

      Al ga nakiti, rekao bi čovek da se pališ na sadiste.Nažolost ovde je to opšte mesto.Jadni ovi ljudi i ova deca što su imala posla sa ovom budalom

    • 17. decembar 2022 | 03:30

      Tanja

      @Nebojša Berak

      Odličan komentar. Saglasna sam sa vama.

  • Skola

    16. decembar 2022 | 21:32

    Najbolje da roditelji napisu sta treba raditi na casu,kako i kakve ocene da ucenici dobiju.Bruka i sramota omalovazavanja prosvetnih radnika! Nije ni cudo ko sve ima nazovimo" doktorske diplome",pa i roditelji sve prepisuju. Podrska za profesora.

  • Kukuruz

    16. decembar 2022 | 21:06

    Da se vrati klecanje!!!! Podrska za profu

    • 16. decembar 2022 | 21:51

      Tijana

      @Kukuruz

      Ja verujem da tvoje dete neide u tu gimnaziju cim tako pricas. Nije to sadasnji problem s njim nego vise godianji. Ovo ce zavrsiti i na sudu.

    • 16. decembar 2022 | 23:47

      Wllaxy

      @Kukuruz

      Tijana, ja sam siguran da si recimo ti išla kod potpuno drugačijih profesora od Joce pošto si dobila pozitivnu ocenu iz srpskog jezika a nisi naučila da se kaže "ne ide" a ne "neide". Ali baš zbog roditelja sličnih potpisnicima peticije mnogi "neznaju" takve stvari a ja se pitam "dali" su zadovoljni što su tako lako prošli kroz školu ne naučivši ništa. I da, kao neko kome su na fakultetu predavali Caja Marjanović, Hildegard Božilović etc. jako dobro znam šta znači naučiti puno toga a nemati maksimalnu ocenu sa jedne strane, odnosno imati maksimalnu ocenu a ništa ne znati (ili po vašem "neznati")!

    • 16. decembar 2022 | 23:53

      ja

      @Kukuruz

      U pravu ste Tijana. Ko je on da ocenjuje decu i da, zamisli koja drskost.traži od njih da dolaze na časove i uče. Odmah na sud i streljanje ili najblaže da bude osuđen na doživotnu. Od ovakvih roditelja samo debili i mogu da budu deca, bez ikakve radne navike i kulture

    • 17. decembar 2022 | 00:17

      Sara

      @Kukuruz

      Ovoliko pluseva kukuruzu u Srbiji uopšte nije iznenadjenje nažalost

    • 17. decembar 2022 | 00:22

      bravooo

      @Kukuruz

      Ti si jedna od keva koja je protiv profesora i bez blama ne umes da pises negacije. I tvoje dete je sigurno kao i ti - nepismeno. A ti imas vise od 30 godina. Ej! EJJJJJJJJ!

    • 17. decembar 2022 | 00:29

      Marko

      @Kukuruz

      Problem sa našim društvom nije samo sadašnji, već je višegodišnji. Deca u školi treba da se pomuče. Pre 25 godina sam išao u gimnaziju, ne tu, već jednu drugu koja je i danas na glasu, kao i tad. Najteže je bilo proći predmete kod tadašnje stare grade. Npr. iz istorije čuveni Djordje Vukov. I danas ga se sećam. Bio je strog i tražio je više nego što su neki profesori istorije tražili na filozofskom fakultetu. Meni je danas drago što sam imao tu čast da mi predaje. Klecala su mi kolena kada sam prvi put odgovarao, spremao sam se nedeljama i dobio tri. Nisam kukao, već sam učio još više. Na kraju sam naučio istoriju toliko da i dan danas sve pamtim. To je škola. Oduvek je bila takva i jedino tako mogu mladi da se nauče. Tužno je da kao roditelj branite javašluk svoje dece. Kakav god da je profesor, ma koliko verbalno kinjio decu - ako je to u funkciji toga da Vaše dete nešto nauči - trebali bi da podržite. To rade roditelji, podržavaju sve što donosi korist njihovom detetu. To je na prvom mestu znanje. Ne podilaze svojoj deci, da bi dobili jeftine poene u tome da su oni na njihovoj strani protiv "zlih" profesora. Školstvo je ozbiljna stvar, a na ovaj način, gde je argument to da se godinama žale na tog profesora (jer traži da deca nešto i nauče) obrazovanje svodimo na nivo rijalitija. Mada, kao što su i drugi istakli - život je čudan, sve to dodje na svoje. Tužna stvar ovde je da će deca ispaštati zbog neznanja svojih roditelja o tome šta je dobro za tu istu decu.

    • 17. decembar 2022 | 07:00

      Milica

      @Kukuruz

      Ma roditelji malih nevaspitanih barabica treba na "kukuruz terapiju" ! Moje dete kod Joce ima 4 a inače je odličan djak , a šta od sina sve čujem....... neki bi i krivično odgovarali šta rade i kako se ponašaju ! Bolje ti roditelji da se pozabave decom da uskoro ne budu kriminalci i da ponekad dodju na roditeljski ili na poziv razrednog statešine ! Nadam se da nećemo izgubiti ovu generaciju a na dobrom je putu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA