Poznato da li će prosvetari dobiti status službenog lica: Razmišlja se i o jednoj oštroj meri

 
 
 ≫ 
  • 9

Predložena je jedna oštrija mera

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da država nije htela da pregovara o statusu službenog lica za prosvetne radnike kao jednoj od mera protiv nasilja.

Janković je za Televiziju "Insajder" kazala da su zato prosvetni radnici prihvatili predlog da svaki napad na zaposlenog u obrazovanju bude ravan krivičnom delu.

Ona smatra da ministar prosvete Branko Ružić "nije imao ni dovoljno sluha, ni motivacije" za davanje prosvetnim radnicima statusa službenog lica.

"Ministar je rekao da je to previše komplikovano, da on mora da pita Vladu, da on mora da se zalaže za promenu Krivičnog zakona", rekla je Janković. Kazala je da ne veruje da će država ispuniti obećanje da poveća broj pedagoga i psihologa u osnovnim školama, što je saopštila Radna grupa Ministarstva prosvete za prevenciju nasilja. "Načelno su se svi složili sa tim, ali Ministarstvo nije izašlo sa predlogom kako će to da uradi...da li mi uopšte imamo te kadrove? Odakle ćemo ih uzeti?", rekla je Janković.

Poručila je da će prosvetni radnici sačekati 24. decembar kada će od Ministarstva prosvete sve predloge dobiti napismeno, a onda proceniti da li se operativno prilazi rešavanju problema ili sve ostaje mrtvo slovo na papiru.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Košava

    22. decembar 2022 | 10:42

    Dok roditelji ne počnu da vaspitavaju decu nema pomaka. Za to mora da se promeni društvena klima i sistem vrednosti.

  • Mrki

    22. decembar 2022 | 10:46

    Službeno lice nema samo prave, već i obaveze, što je nespojivo sa nekim profesijama, kako to ljudi ne razumeju više!

  • Ruja

    22. decembar 2022 | 10:42

    Kako da ne malo im je što 5 meseci u godini ništa nerade + keš od ekskurzija i.....i tako..... Ja sam privatnik plaćam porez državi, oču i ja da budem službeno lice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA