Ljudska dužnost je stati na put tiranstvu: Oglasile se kolege profesorke koju su đaci zlostavljali u Trsteniku

Poručuju i da svima treba staviti do znanja da bahatost, nevaspitanje, bezobrazluk, drskost i bilo kakav vid nasilja nisu prihvatljivi

  • 10
Nasilje Tehnička škola, Trstenik, pesnica Foto-kolaž: Nikola Anđić, Pixabay

Tehnička škola Trstenik, kao i njeni zaposleni, našli su se u žiži javnosti nakon nemilog incidenta koji se dogodio profesorki te škole koja je pretrpela psihičko, fizičko i digitalno nasilje. Kolektiv osuđuje postupak učenika i smatra da je došao poslednji čas da se odbrani ljudsko dostojanstvo, čast i profesija.

U Tehničkoj školi Trstenik, kako je saopšteno, održana je vanredna sednica Nastavničkog veća na kojoj je rečeno da su ispoštovane sve procedure i da je događaj do detalja ispitan, piše RTS.

"Jednoglasni smo u tome da treba osuditi svaki vid nasilja, kao i to da učesnike događaja treba adekvatno kazniti. Nedopustivo je ugrožavanje integriteta, dostojanstva i duševnog mira svakog pojedinca, pogotovu na radnom mestu", ističe se u saopštenju škole.

Tehnička škola Trstenik Foto: Tehnička škola Trstenik

Poručuju i da svima treba staviti do znanja da bahatost, nevaspitanje, bezobrazluk, drskost i bilo kakav vid nasilja nisu prihvatljivi.

"Koleginici koja je pretrpela neprijatnosti želimo da se što pre oporavi, da se brzo vrati na posao i na svoje redovne aktivnosti", navodi se u saopštenju.

"Zaključak sa ove sednice je da moramo biti jedinstveni i da je ljudska dužnost stati na put tiranstvu i svakoj vrsti nasilja", zaključuje se u saopštenju Tehničke škole Trstenik.

Snimak na kojem se vidi kako učenici maltretiraju profesorku Tehničke škole u Trsteniku, izmiču joj stolicu i smeju se tome pojavio se na internetu prošle nedelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    22. novembar 2022 | 19:46

    Uvesti obavezno zakon da svi prosvetni radnici dobiju status sluzbenog lica.

  • Gradjanin

    22. novembar 2022 | 20:47

    To jeste strasno sto je uradjeno nastavnici, ali je strasnije sto se svakog dana u skolama desava vrsnjacko nasilje nad pojedinom decom a nastavnici i skole to zataskavaju. Treba posmenjivati mnoge direktore skola koji su u skolama zarad plate, a ne zbog onog na sta su postavljeni. Cinjenica je da nam je skolstvo nisko palo. Svi jadikuju zbog udarca nastavnice, a sta je sa detetom koje je godinama maltretirano, a sada je bez slezine i polomljenih rebara. Drzava mora pod hitno reagovati.

  • seljak

    22. novembar 2022 | 20:32

    Znamo i ko ste i kakvi ste ne treba da nam objasnjavate. Jedino ne pomenuste šta je sa bandom. Banda napolje na robiju a profesorki debela odšteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA