Potok u Brusniku napravio velike probleme: Pokupio sav otpad pred sobom, pa se izlio na glavni put

 
 ≫ 
  • 0

Ako kiša nastavi da pada istim tempom, očekuje se još poplava

Kiša koja pada na prostoru opštine Ivanjica gotovo tri dana dovela je do porasta nivoa vodostaja na rečnim tokovima u ovoj opštini, ali i do izlivanja reke u ivanjičkom selu Brusnik koje je i krajem avgusta pretrpelo materijalnu štetu na putnoj infrastrukturi prilikom izlivanja istog vodotoka.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović rekao je za Tanjug da je Munjin potok ponovo napravio velike probleme, jer je sav otpad od seče pokupio pred sobom.

- Zbog toga su se zapušili propusti i potok se izlio na glavni put u centru Brusnika - rekao je Mitorivć.

On je naveo da su još tokom jučerašnjeg dana mašine angažovane na sanaciji štete u selu Brusnik, kao i da su danas poslate dodatne mašine i jedan kamion kako bi se sklonio naneti materijal i kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje meštana.

- Put je i dalje sužen, ali ukoliko kiša nastavi da pada ovim tempom, očekujemo da ćemo imati još bujičnih poplava. Postali smo jedno od najrizičnijih područja na teritoriji Srbije po elementarnim nepogodama - napomenuo je Mitorivć.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA