Da li je ovo snimak crnog pantera u Banji Junaković: Snimio s prozora krupnu zver kako prelazi put

 
 
 ≫ 
  • 43

Snimak crnog pantera se širi društvenim mrežama - da li je to stvarno ta životija?

 Opština Apatin danas je saopštila da je crni panter viđen u blizini Banje Junaković, a društvenim mrežama kruži snimak životinje koja ulazi u šumu.

Vest o pojavi divlje životinje uznemirila je pojedine građane, međutim mnogi upozorenje nisu shvatili ozbiljno, već su pomislili da je u pitanju samo šala. Međutim, na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak na kom se vidi kako crna, krupnija životinja u daljini šeta po poljani. Korisnik koji je snimak postavio na društvenu mrežu napisao je da je prizor zabeležen u blizini Banje Junaković.

Na videu se čuje glas muške i ženske osobe koji objašnjavaju da je u pitanju panter, a dok ga muškarac doziva sa "mac, mac", žena na pomenutom snimku navodi da bi ovaj događaj trebalo prijaviti nadležnima.

Komentari su se nizali ispod objave, kao što je to uglavnom slučaj sa viralnim snimcima i fotografijama na Tviteru. A ovoga puta, mnogi su nastavili sa doskočicama i šaljivim komentarima, dok su pojednici navodili da životinji treba pomoći.

- Jadna životinja, mora da je istraumiran - glasio je jedan od komentara.

Podsetimo, portal Telegraf.rs posetio je Apatin nakon upozorenja preduzeća "Vojvodinašume", a građani su nam otkrili da li se zaista plaše i koliko ozbiljno shvataju trenutnu situaciju. Kakve su bile reakcije meštana, možete videti OVDE.

S obzirom na to da je predator izrazito opasan, "Vojvodinašume" pozivaju građane da vode računa o sebi i svojim bližnjim.

- Ukoliko neko uoči crnog pantera, potrebno je odmah obavestiti nadležnu policijsku stanicu - ističe se u saopštenju.

Panter je mesožder koji se hrani životinjama veličine psa, mačke, koze. Spada u vrstu životinja koje se u prirodi kamufliraju, pa je malo verovatno da bi iz divljine prešao u grad. Prelazi velike razdaljine, tako da brzo može da pređe s jedne lokaciju na drugu.

Video: Petar je prvi ugledao pantera u Apatinu, odveo nas je na to mesto

(Telegraf.rs)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zooekonom

    12. novembar 2022 | 16:34

    Ovo uopšte nije Crni panter, već Ekonomski tigar u obilasku svojih građana...

  • Pp

    12. novembar 2022 | 16:16

    I ovaj snimatelj misli da je mangup i da je zanimljiv? Panter je na slobodi već više od godinu dana i za to vreme nije napao nijednog čoveka, što znači da ga zanimaju samo sutne životinje za prehranu. Ne treba ga dirati niti izazivati.

  • Сава

    12. novembar 2022 | 17:23

    Зар није до сада неко из Служби могао успавати Пантера и безбрижно у Зоо одвести…Грађани га сликају снимају а нико ништа конкретно не предузима!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA