"Voleo bih da imam toplu sobu, samo da mi ne bude zima": Šestočlana porodica Zarić iz Kikinde dobija novi dom

 
 ≫ 
  • 1

Skromno, na svoj način, Zarići se raduju svom novom domu. Kao i sva deca, Vuk, njegova braća i sestre iščekuju sneg, ali i toplu sobu u novoj kući

Zahvaljujući podršci i plemenitim ljudima, šestočlana porodicu Zarić iz Kikinde dobiće svoj novi dom. Naime, zahvaljujući fondaciji „Humana srca“ trošna kuća , koju su uspeli da kupe, biće kompletno rekonstruisana i opremljena, prenosi RTV.

Užurbani radovi na sanaciji kuće šestočlane porodice Zarić iz Kikinde sada su i trka sa vremenom. Jer, plan je završiti radove pre nego što prava zima počne. A novom domu posebno se raduje maleni Vuk Zarić.

- Ja bih voleo da imam jednu toplu sobu, samo da mi ne bude zima – kaže Vuk.

Samo sa jednim primanjem, porodica Zarić uspela je da kupi skromnu kuću u Kikindi, ali je objekat bio u vrlo lošem stanju, a krov se gotovo urušio. Zahvaljujući fondaciji „Humana srca“, a na inicijativu grada Kikinde, radovi na rekonstrukciju krova privode se kraju. Godinama unazad, Zarići su podstanari, pa željno iščekuju svoj dom.

- Nije lako biti podstanar, skupo je sve, plaćamo kiriju, tako da će nam biti mnogo lakše kad pređemo u svoj dom. Trebalo bi da se uradi donji deo kuće, pošto je gornji već pri kraju, još malo je ostalo. Donji deo kuće bi trebalo da se renovira - priča nam domaćin Srđan Zarić.

Predstavnici Fondacije ''Humana srca'' obradovali su ih novim informacijama, jer radovi tu neće stati.

- Doneli smo odluku da , pored rekonstrukcije krova, uradimo renoviranje kompletne kuće. Jer, ova porodica zaista to i zaslužuje - naglasila je Nikolina Đujić, izvršna direktorica Fondacije ''Humana srca''.

Uz podršku gradu, fondacije „Humana srca“ i svih dobrih ljudi koji su im izašli u susret, članovi porodice Zarić ostvarili su svoj san. „Ovo je i više nego što smo očekivali, stvarno nešto prelepo. Svaka porodica bi to poželela, više od ovoga i ne može“ – rekao je Srđan Zarić.

Skromno, na svoj način, Zarići se raduju svom novom domu. Kao i sva deca, Vuk, njegova braća i sestre iščekuju sneg, ali i toplu sobu u novoj kući.

Video: Slađanu iz Ovče su amputirane obe noge, sada živi u nehumanim uslovima i bori se za život

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA