Preminuo Marko kojem je tokom kolonoskopije probušeno crevo: Za mladića nije bilo spasa

 
 ≫ 
  • 40

Kad se operacija završila nisu mogli da ga probude iz anestezije

Marko S. (30) iz Svilajnca, koji je posle komplikacija u Opštoj bolnici u Ćupriji, prebačen u Kragujevac, a potom i na Urgentno odeljenje novog Kliničkog centra u Beogradu, noćas je podlegao povredama, potvrdila je za Novosti Markova supruga.

- Marko je u ponedeljak otišao na kolonoskopiju, jer se već duže vreme žali na nadutost stomaka. Pregled je urađen u Opštoj bolnici u Ćupriji. Kako smo saznali, tokom kolonoskopije probušeno mu je debelo i tanko crevo - ispričala je ranije njegova supruga Nikolina Antić.

Marko je tad hitno prebačen u hiruršku salu, a kada se operacija završila nisu mogli da ga probude iz anestezije. Urađen je skener, pa je Marko poslat u Kragujevac.

- Rekli su nam da to nije ništa strašno i da ga prebacuju u Kragujevac, jer su tamo bolji stručnjaci. Marko je tada bio u veštačkoj komi, jer, kako su nam objasnili, da je budan trpeo bi nesnosne bolove - dodala je.

Prema njenim rečima, Marko je ubrzo prebačen na Urgentno odeljenje Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, gde su mu, kaže Nikolina, drenirali pluća, kako bi iz njih izbacili vazduh. Navodi da je tada dobila informaciju da Marko ima tri otekline na vratu, ali da niko ne zna kako su one nastale. Kaže da su joj rekli da mu je povređen jednjak, najverovatnije od tubusa i da mu je oštećeno plućno krilo.

- Nisam lekar i ništa ne mogu da tvrdim, ali tako su nam rekli u kragujevačkoj bolnici. Sve su nam saopštili usmeno, nismo dobili ništa pismeno, jer je sva dokumentacija sa Markom otišla za Beograd. Marko je u kragujevačkoj bolnici samo prenoćio, a u Beograd je prebačen zato što su nam lekari naglasili da ne žele da se igraju mladim životom i da ga šalju za Beograd, jer su tamo stručniji lekari - rekla je Nikolina.

U Opštoj bolnici u Ćupriji potvrđeno je da će biti utvrđeni svi detalji ovog slučaja. Dr Slobodan Gajić, direktor Bolnice, kaže da je odmah sproveden vanredni unutrašnji stručni nadzor u pružanju zdravstvene zaštite pacijentu, da je medicinsko osoblje dalo pismene izjave i da će svi biti usmeno saslušani. Izveštaje će poslati Minstarstvu zdravlja.

- Prilikom kolonoskopije uvek može da dođe do neželjenih medicinskih komplikacija. Kao i kod svake invazivne metode, poput koronarografije, tokom koje može da pukne koronarna arterija, a kod gastroskopije je moguća povreda jednjaka i želuca - rekao je dr Gajić.

Video: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta?

    29. oktobar 2022 | 15:39

    Direktor unapred objašnjava kako može doći do "neželjenih medicinskih komplikacija"! Pa to nisu komplikacije, to je neznanje osoblja koje ti direktore štitiš! Sram vas bilo sve na gomilu! Da je to tvoj sin, ne bi bile neželjene komplikacije. Nemam reči...

  • O boze

    29. oktobar 2022 | 15:27

    Ubise mladica!!!

  • Dragan

    29. oktobar 2022 | 15:24

    Uf, ode mlad čovijek. I ujeo vuk magarca. Doktori štite jedni druge... Samo uzeti pravdu u svoje ruke... Neznam dali je ijedan doktor u zatvoru zbog svoje bahatosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA