"Srbija okupila budućnost sveta": Počeo međunarodni samit mladih "Otvoreni svet"

 
 
  • 0

Četvordnevni samit održava se u organizaciji Fondacije "Zajedno za mlade – profesor doktor Danica Grujičić"

"Želimo da ponovo Srbija okupi oko sebe ceo svet, okupili ste se ovde da svako od vas napravi kontakt, vi ste najbolji studenti i najbolje što u ovom trenutku Univerziteti u Srbiji imaju", izjavila je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić na svečanoj ceremoniji otvaranja Prvog međunarodnog omladinskog samita "Otvoreni svet" na Zlatiboru.

- Otiđite, ali nikada nemojte zaboraviti da vi ovde pripadate, treba učiti od svih naroda, ali Srbija je vaša zemlja i vi nemate alternativu, ako i odete uvek se vratite ovde. Budite stručni u svom poslu i nemojte da se plašite da kažete ono što mislite. Neka ova mala zemlja pokaže da je okupila budućnost sveta - dodala je ministarka.

Na otvaranju samita obratio se i profesor sa Fakulteta organizacionih nauka Jovan Filipović koji je poslao važnu poruku mladima o uspehu.

- U svetu kakav je danas imaćete prilike da skupljate polen sa mnogih cvetova, biće ih u Sbiji, biće širom cvetnog polja u svetu. Biće mnogo košnica, inženjera, lekara, sportista, pozorišnih radnika, političara... Ali jedna jedina košnica koja će za vas biti uvek važna je košnica identiteta. Biće mnogo prilika da budete u kontaktu zajednica znanja, prakse, ali ćete želeti od svake od njih da kapnete nešto od toga, ali ćete biti najponosniji na košnicu koja se zove identitet, a to je Srbija - poručio je profesor i dodao:

- Radite, stvarajte, uz uvažavanje drugih i nemojte da vam budete žao što niste uradili nešto, čuvajte svoje terenče.

Četvordnevni samit koji se održava u organizaciji Fondacije "Zajedno za mlade – profesor doktor Danica Grujičić", ima za cilj da okupi što više mladih ljudi iz celog sveta.

- Cilj nam je da okupimo mlade, studente s prosekom preko osam i po, lidere nevladinog sektora koji će imati priliku da se povežu s državnim institucijama i privatnim sektorom. U četiri dana imaće više od 100 izvanrednih govornika na različite teme, biznisa, startapa, zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta - izjavio je predsednik fondacije Nemanja Nedeljković ranije za RTS.

Ova ideja prepoznata je u 47 zemalja, koje su poslale svoje predstavnike na ovogodišnji samit.

- Okupljeno je 2.743 učesnika iz celog sveta - rečeno je na početku ceremonije.

Gosti dolaze iz Afrike, Azije, Evrope, Južne Amerike.

Fondacija "Zajedno za mlade – profesor doktor Danica Grujičić" osnovana je sa ciljem prikupljanja novca za mlade talente koji sebi ne mogu da obezbede dalje usavršavanje i napredovanje.

Video: Večiti studenti: Nismo lenji već radimo,imamo porodicu,decu

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA