"Lekari su nam dali drugu šansu za život": Pet članova jedne porodice iz Šapca otrovalo se pečurkama

 
 ≫ 
  • 5

- Dok nisam video ćerku koliko je u lošem stanju, da je jedva preživela noć, tek tada sam shvatio šta nam se dogodilo i koliko smo bili ugroženi. Nismo ni bili svesni - rekao je Goran

Petočlana porodica iz Šapca, kupila je od žene gljive van prodajnog mesta, pijace. Nakon konzumiranja, svi su potražili medicinsku pomoć. Glava porodice opisala je traumatično iskustvo koje su, na sreću, svi uspešno prevazišli.

- Spremili smo ujutru doručak od tih gljiva, da bi reakcija krenula tek nakon ponoći, oko jedan sat. Svima. Zvali smo hitnu pomoć, kada su videli da smo u teškom stanju, odmah su nas prebacili tu noć na VMA - rekao je za Pink Goran Savatić iz Šapca.

Kako kaže, borili su se za njihove živote neprekidno.

- Naročito prvih nekoliko dana, ti ljudi su izašli u susret i zahvalan sam im na tome. Zato što su nam spasli život. Meni i mojim članovima porodic4038e. I odeljenje za dijalizu da pohvalim, dali su nam drugu šansu za život - rekao je on.

Dani bolničkog lečenja izgledali su kao večnost. Kako kažu u početku nije bilo straha, ali kada su videli ozbiljnost situacije, mislili su da ništa neće izaći na dobro.

- Dok nisam video ćerku koliko je u lošem stanju, da je jedva preživela noć, tek tada sam shvatio šta nam se dogodilo i koliko smo bili ugroženi. Nismo ni bili svesni. Doktori su se borili i nisu dozvolili da potonemo, već su nam davali nadu da će sve biti dobro - rekao je Goran.

Goran je rekao da je njegovoj ženi bilo najteže, jer je mogla da izgubi troje dece, supruga i zeta. Brinuo je za decu koja su ležala pored njega, ali i za suprugu koja je ostala u Šapcu da se stara o sinu i unukama.

- Uspela je da nam donese lekove koji su nam spasli život. Ćerke su još uvek u bolnici, po nalazima su u dobrom stanju, nadam se da će za koji dan i one izaći kući - rekao je Goran.

Video: Ove pečurke nikako ne smete da pojedete

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ava Vasilije

    13. oktobar 2022 | 23:59

    A sto vama dali? Sto nisu ovoj zeni koja je umrla? Dao vam je Gospod drugu priliku,a lekari pomogli. Bogu se zahvali

  • Auuu

    13. oktobar 2022 | 23:50

    Auuu, ziveli... Neka vam je sa srećom da živnete što pre... Ovo iskustvo vam je bilo suvišno... Zao mi je zbog naše preminule sugradjanke..

  • Ivan

    14. oktobar 2022 | 08:27

    Ove pečurke sa slike sigurno nikada ne bo smeo da probam. Kao iz Štrumpfova da ste ih izvukli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA