≫ 

Kisić razgovarala sa direktorima centara za socijalni rad: "Socijalnu kartu primeniti u potpunosti"

Ministarka je naglasila da je registar Socijalna karta veoma bitan u postupanju centara za socijalni rad, pre svega, jer objedinjuje baze svih neophodnih državnih organa, omogućava bolju kontrolu socijalnih davanja i pravedniju raspodelu novca za socijalno najugroženije kategorije, saopštilo je ministarstvo

  • 3
Darija Kisić Tepavčević Krizni štab mere kovid korona virus Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić razgovarala je danas sa direktorima centara za socijalni rad o Zakonu o socijalnoj karti, koji je u primeni od 1. marta ove godine, i istakla da je otada uspostavljen važan instrument - registar Socijalna karta, koji treba u potpunosti primeniti.

Ona je naglasila da je registar Socijalna karta veoma bitan u postupanju centara za socijalni rad, pre svega, jer objedinjuje baze svih neophodnih državnih organa, omogućava bolju kontrolu socijalnih davanja i pravedniju raspodelu novca za socijalno najugroženije kategorije, saopštilo je ministarstvo.

Kisićeva je navela da su u prethodnom periodu zaposleni u centrima za socijalni rad pohađali obuke za postupanje u okviru pomenutog registra, kao i da će u narednom periodu resorno ministarstvo organizovati dodatne obuke kako bi sistem još bolje funkcionisao.

Ministarka je u razgovoru s predstavnicima centara za socijalni rad pohvalila postupanje centara za socijalni rad iz Kraljeva, Trstenika, Ade, Odžaka, Pančeva, Iriga, Osečine, Smedereva, Boljevca, Malog Zvornika i Petrovca na Mlavi.

- Veoma je važno da je registar zaživeo i da se podaci koriste, jer to je značajan sistem i očekujem da svi zajedno još više radimo na njegovom jačanju i punoj implementaciji - rekla je Kisićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MRK

    11. oktobar 2022 | 17:31

    Invalidi rada koji imaju 100% telesno oštećenje po jednom osnovu, 2006. godine uvećani dodatak za pomoć i negu je iznosio 13.917 dinara, danas taj dodatak iznosi 12.248,45 dinara, da je uvećani dodatak pratio rast penzije danas bi bio preko 30.000 dinara, tako da nam svakog meseca zakidaju preko 20.000 dinara.

  • Alooo

    11. oktobar 2022 | 18:21

    Ti da das ostavku zbog jezivog ubistva deteta u Vrscu!!!!

  • Srbin

    11. oktobar 2022 | 18:11

    Glasali ste napredno sad gladuj te napredno.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA