Najmlađi korisnici Narodne kuhinje dobili pribor da mogu u školu: Humani Subotičani išli u knjižare i kupovali

 
 ≫ 
  • 0

Mališani, njih 42, dobili su sveske, olovke i drugi potreban pribor

Zahvaljujući akciji Crvenog krsta pod nazivom "Humanost za nove školske pobede", u okviru koje se u knjižarama širom grada prikupljao školski pribor za socijalno ugrožene đake, za 42 mališana, korisnika Narodne kuhinje, obezbeđene su sveske, olovke, flomasteri i drugi neophodan pribor, piše Subotica.com.

U sklopu akcije, koja je trajala prethodnih meseci, građani su imali priliku da u brojnim knjižarama u gradu kupe nešto od školskog pribora za najmlađe korisnike Narodne kuhinje. Zahvaljujući građanima, koji su i ovoga puta potvrdili da je Subotica grad humanih ljudi, prikupljen je školski pribor za 42 mališana koji svakodnevno kuvane obroke dobijaju na nekom od punktova Narodne kuhinje.

- Naši najmlađi korisnici Narodne kuhinje, odnosno đaci od 1. do 3. razreda, školsku godinu započeli su sa novim sveskama, flomasterima, bojicama i drugim priborom. Ovo su im omogućili humani građani koji su učestvovali u našoj akciji pod nazivom "Humanost za nove školske pobede" - objašnjavaju iz Crvenog krsta Subotica.

- Đaci prvaci su dobili sveske svih veličina i sadržaja, olovke, flomastere, drvene bojice, kao i pune pernice i školski ranac. Đaci 2. razreda, uz sve ovo, dobili su i ranac za opremu za fizičko vaspitanje. Učenicima 3. razreda obezbeđen je paket koji sadrži sveske, olovke, flomastere, drvene i vodene bojice i hemijske olovke.

(Telegraf.rs)

Video: Stara zgrada Glavne železničke stanice poznata je po ovom rimskom broju: Umete li da ga pročitate

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA