"Hoćemo li u Šabac na vašar?" Posle dve godine pauze, najveći vašar trajaće 10 dana

Na najvećoj pijaci u Srbiji nudi se sve "od igle do lokomotive" i svaka roba pronađe kupca, a u noćnim satima je najbolja zabava pod šatrama i u zabavnim parkovima

  • 8
Sabacki vasar Foto: Shutterstock

Čuveni Malogospojinski vašar u Šapcu biće održan posle dvogodišnje pauze zbog epidemije virusa korona i trajaće punih 10 dana - od 14. do 23. septembra.

Odluku da se održi vašar donelo je gradsko veće Šapca i, čim je juče zvanično objavljena, Mirko Ignjatović iz JKP "Stari grad", koje je organizator najvećeg i najpoznatijeg vašara u Srbiji, neprestano odgovara na pozive zainterovanih koji bi da se na njemu pojave.

- Veliki broj poziva je bio, telefon mi zvoni svakog časa. Interesovanje za zakup prostora je veliko, najviše zovu iz Srbije, a bila su i dva poziva iz inostranstva. Od ponedeljka počinje rezervacija mesta na prostoru površine oko tri hektara - kaže Ignjatović.

Šabački vašar se redovno organizovao od završetka Prvog svetskog rata i, ne računajući poslednje dve godine kada su kapije vašarišta na Mihajlovcu ostale zatvorene zbog korone, nije održan jedino ratne 1941. godine.

Sa tradicijom dugom više od jednog veka, vašar je postao sinonim grada i turistički brend, a nije zanemarljiv ni ekonomski efekat višednevnog trgovanja i zabave.

Poslednji vašar 2019. godine trajao je devet dana i posetilo ga je više od 250.000 ljudi. U gradsku kasu se od zakupa prostora dnevno slivalo oko dva, a na vašarištu su prodavci i kupci obrnuli više miliona dinara.

Na najvećoj pijaci u Srbiji nudi se sve "od igle do lokomotive" i svaka roba pronađe kupca, a u noćnim satima je najbolja zabava pod šatrama i u zabavnim parkovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA