Direktorka novosadskog vrtića koji je goreo: "Vandali zapalili gumu sa igrališta, pa je bacili na terasicu"

 
 ≫ 
  • 0

* Sagovornica ističe da su sobe cele, te da u vrtiću ništa nije izgorelo * Nezvanično saznajemo da su počinoci tinejdžeri

Preksinoć oko tri časa iza ponoći došlo je do manjeg požar u krugu vrtića "Dunavski cvet" u novosadskom naselju Telep. Požar su, kako nezvanično saznajemo, izazvali tinejedžeri koji se noću okupljaju oko kompleksa vrtića, a koji su i prošle nedelje demolirali igralište, o čemu su mediji već pisali.

Kako saznajemo iz Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" koja upravlja ovim objektom, vandali su zapalili automobilsku gumu koja je deo igrališta, a potom su je bacili na jednu od terasa vrtića. Od toplote je došlo do pucanja prozora, pa su dim i garež ušli u sam objekat.

Napominju da unutrašnjost objekta ni dečje stvari nisu izgorele, kako je preneto na nekim grupama na Fejsbuku.

- Jeste došlo do paljevine, ali vrtić je ceo, sobe su cele, ništa nije gorelo u vrtiću. Gorelo je u dvorištu, na terasi koja vodi u radnu sobu - kaže direktorka PU Radosno detinjstvo Marijana Popov i dodaje da je slučaj prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj i da su ekipe JKP Stan i tehnička služba Radosnog detinjstva izašle na teren da utvrde štetu i da je saniraju.

Vrtić, Novi Sad Foto: PU Radosno detinjstvo

- Uglavnom, radi se o gumi sa kojom se deca igraju, vandali su je dovukli do te terasice, gde su je zapalili. Od tog što je zapaljeno pukla su stakla na prozorima i vratima i garež je ušla u prostor - ističe naša sagovornica i kaže da je potrebno krečenje, da su ekipe radnika iz tehničke službe na terenu, a da vrtić funkcioniše neometano.

Kako nam je rečeno, sve će biti prvo očišćeno i dezinfikovano, a potom i okrečeno. Ukoliko neke od igračaka nisu za upotrebu i nisu bezbedne, one će biti bačene. Prozori koji su popucali biće odmah zamenjeni. Majstori su uzeli mere za izradu, a privremeno su postavljeni limovi kako neko ne bi mogao preko noći da uđe u prostor vrtića i da načini dodatnu štetu.

Vrtić, Novi Sad Foto: PU Radosno detinjstvo

Direktorka dodaje da je sve na fotografijama i na objavama izgledalo dramatično, ali da to zapravo nije tako, i da su neke objave preterane.

Više detalja o počiniocima znaće se nakon istrage koju sporovodi novosadska policija. Tačna visina materijalne štete još uvek nije utvrđena.

Video: Dete nije htelo da spava vaspitačica joj sela na glavu: Snimak monstruoznog smirivanja u vrtiću

(Telegraf.rs / N. Bilić)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA