Ministarstvo prosvete oglasilo se o odlaganju školske godine zbog korone: Njihov stav je jasan

 
 ≫ 
  • 10

Oglasili su se povodom navoda da bi polazak u školu mogao biti odgođen zbog epidemiološke situacije

Školska godina počeće kako je i predviđeno 1. septembra i nije planirano odlaganje početka školske godine, kažu u Ministarstvu prosvete povodom navoda da bi polazak u školu mogao biti odgođen zbog epidemiološke situacije.

Sutra će biti održana sednica Tima za škole na kojoj će se razmatrati higijenske mere i preporuke, koje će biti upućene školama, a među kojima je i nošenje maski.

Podsećamo, prethodno je epidemiolog Branislav Tiodorović za "Politiku" izjavio da će se za desetak dana videti kakva je epidemijska situacija, pa će "možda medicinski deo kriznog štaba predložiti odlaganje početka školske godine za sedam dana".

Tiodorović je rekao da deca školskog uzrasta trenutno ne spadaju u kategoriju onih sa najvećim brojem zaražavanja od Kovida, te bi školska godina mogla da počne i 1. septembra.

On je dodao da postoji i predlog da se odeljenja sa 30 učenika podele na dva dela.

- Odluku o tome kako će škole funkcionisati moramo da donesemo zajedno sa prosvetnim radnicima. Za desetak dana ćemo videti kakva je epidemijska situacija, pa dati predlog da se početak školske godine pomeri za 7 dana, jer i tih nedelju dana mnogo znači ako može da se izbegne udarni talas kovida - rekao je Tiodorović za Politiku.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    17. avgust 2022 | 12:12

    auuuu kakve prevare treba da vas je sramota

  • mima

    17. avgust 2022 | 13:44

    sram vas bilo, ne dirajte u nasu decu

  • SVM

    17. avgust 2022 | 14:24

    Ccccccccccc. Kuku nama sa ovakvim mozgovima . Ali ljudi sačuvajmo mi naše mozgove i zaštitimo našu decu. Ovo vodi u propast. Sve ludo i plaćeno još da nas izludi i završimo mi na psihijatriji a oni u vilama na Dedinju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA