
Ulovili soma od 17 kilograma, pa ga ispekli na ražnju i poručili: "Što se ukusa tiče, jedva su i kosti ostale"
Uspešni ribolovci pohvalili su se novim "trofejem" - somom od 17 kilograma. A onda su postavili i fotografije kako istog peku na ražnju.
Nisu izostale ni slike ovog specijaliteta kada je već bio spreman da se posluži.
Kako su nam rekli, oni su ekipa sa vikend naselja u Bogojevu i tamo su spremali soma.
- Som je dunavski, uhvaćen na durduboka dan ranije. Pre stavljanja na ražanj, oguljena mu je koža i dobro je usoljen. Pečen je na ćumuru oko sat vremena, u toku pečenja premazivan je mešavinom ulja, piva, limunovog soka i peršunovog lista. Za ukus, morali biste da probate ali verujte da su jedva kosti ostale - ispričao nam je jedan član ekipe.
Ko ovo vidi, a nije ribolovac, verovatno će poželeti da bude.
Slažete li se?
(Telegraf.rs)
Video: Uručene "Vukove nagrade" pojedincima i ustanovama
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
туга
takva riba se vraca u vodu...
Podelite komentar