
Ulovili soma od 17 kilograma, pa ga ispekli na ražnju i poručili: "Što se ukusa tiče, jedva su i kosti ostale"
Uspešni ribolovci pohvalili su se novim "trofejem" - somom od 17 kilograma. A onda su postavili i fotografije kako istog peku na ražnju.
Nisu izostale ni slike ovog specijaliteta kada je već bio spreman da se posluži.
Kako su nam rekli, oni su ekipa sa vikend naselja u Bogojevu i tamo su spremali soma.
- Som je dunavski, uhvaćen na durduboka dan ranije. Pre stavljanja na ražanj, oguljena mu je koža i dobro je usoljen. Pečen je na ćumuru oko sat vremena, u toku pečenja premazivan je mešavinom ulja, piva, limunovog soka i peršunovog lista. Za ukus, morali biste da probate ali verujte da su jedva kosti ostale - ispričao nam je jedan član ekipe.
Ko ovo vidi, a nije ribolovac, verovatno će poželeti da bude.
Slažete li se?
(Telegraf.rs)
Video: Zapadna Morava probila nasip novog rečnog korita duž deonice Moravskog koridora
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
туга
takva riba se vraca u vodu...
Podelite komentar