≫ 

"Radimo na prikupljanju informacija": Odgovor "Petrolenda", nakon što su posetioci dobili iritaciju hlorom

Dobra ideja da vreo letnji dan provedu u akva-parku ispostavila se kao vrlo loša

  • 8
Jagodina, Akva park, bazen,, Bol u stomaku, dete se drži za stomak, decak trovanje, virus, povracanje Foto-ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić, Shutterstock

Dve porodice sa četvoro male dece doživelo je vrlo neprijatno iskustvo kada su protekle subote posetili akva-park "Petrolend" u Bačkom Petrovcu. Svi su doživeli veoma burnu iritaciju hlorom, a zbog dece su morali i u Hitnu pomoć.

Novosađanin Dejan Ložnjaković otišao je u subotu na bazene u Bačkom Petrovcu sa suprugom, dvoje dece od dve i pet godina i sa prijateljima iz Užica i njihovo dvoje dece od tri i pet godina. Dobra ideja da vreo letnji dan provedu u akva-parku ispostavila se kao vrlo loša.

- Deca su se kupala i igrala nekih dva sata kada su počeli, sve četvoro, da se žale na bol u očima, počeli su intenzivno da kašlju i žale se na bol u stomaku. Malo su odmorili, čekali smo da vidimo kako će se stvari odvijati, ali posle nekog vremena bol u očima je bio najveći problem i odlučili smo da krenemo kući. Tamo je barem dvadesetoro dece imalo iste simptome. Po dolasku kući i posle tuširanja, problemi su se pogoršavali - ispričao je.

Iz "Petrolenda" su za Telegraf.rs rekli da nisu u mogućnosti da daju bilo kakvu informacije, s obzirom na to da "trenutno rade na prikupljanju svih potrebnih informacija i utvrđivanju činjenica u vezi sa navedenim događajem".

- Akva Park Petroland, u skladu sa svojom poslovnom politikom, svakodnevno preduzima sve potrebne higijensko-tehničke mere predviđene važećim propisima, a bezbednost i zdravlje posetilaca predstavljaju prioritet u našem poslovanju - bilo je jedino navedeno u odgovoru "Petrolenda".ž

Video: Visoke temperature i toplotni talas u Srbiji: Građani se rashlađuju na plaži Lido u Zemunu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    28. jul 2022 | 23:11

    Jednom bila tamo i nikad više..užasno prljavo, neuredno , neorganizovano.

  • Milanko

    29. jul 2022 | 02:33

    Hteo da odem kad je otvoreno, i kad sam video astronomske cene ulaza vise nikad nisam ni pomislio na njih. Dobili na poklon od Vlade Slovacke sve, i ne znaju da upravljaju. Bruka

  • Manjača

    29. jul 2022 | 00:34

    Dosta porodica je dozivelo nevidjenu dramu prosli vikend uz dijagnozu lekara TROVANJE HLOROM . Iz Petrolenda se neoglasavaju i dalje a sanitarna inspekcija je vodu kontrolisala u petak .....nazalost deca su se napatila i za to neko treba da odgovara .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA