Mali Vuki je danas napunio 11 meseci: "Srećniji je, može da drži flašicu, pre Zolgensme to nije mogao"

 
  • 4

"Zahvaljujući svima vama njegov napredak je svakim danom sve veći. Jedna od stvari koje nije mogao da uradi bez terapije je i samostalno držanje flašice, sada to može", navodi se na Fejsbuk profilu "Da i Vukan pobedi SMA"

Maleni heroj Vukan Stoiljković, kojem su lekari dijagnostikovali retku i tešku bolest, spinalnu mišićnu atrofiju tip 1, danas puni 11 meseci, objavljeno je na Fejsbuk profilu "Da i Vukan pobedi SMA".

- Zahvaljujući svima vama njegov napredak je svakim danom sve veći. Jedna od stvari koje nije mogao da uradi bez terapije je i samostalno držanje flašice, sada to može - napisali su njegovi roditelji.

- Kako mu se sposobnosti povećavaju tako je i on srećniji i raspoloženiji. Hvala vam dragi ljudi što ste nam pomogli da uživamo u svakom Vukijevom napretku, nadamo se da će ih tek biti - rekli su oni.

Podsetimo, Vukan je u Budimpešti primio "zolgensmu" poslednjeg dana maja.

Njegova mama, Ivana Stoiljković rekla je da nije bilo nikakvih komplikacija. Previše je jaka terapija, prima se jednom za ceo život, hvala Bogu sve je prošlo kako treba, istakla je majka.

- Super je podneo, nije bilo nikakvih komplikacija, sada se lepo oseća. Juče su nas pustili sa intenzivne nege, sada smo u svom smeštaju u bolnici. Vukan se probudio nasmejan - rekla je tada Vukanova mama Ivana.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auu

    6. jul 2022 | 22:26

    Svu sreću anđele ♥️🍀♥️

  • Сварог

    6. jul 2022 | 22:23

    Браво Вукане,браво за све добре људе! Све можемо када смо сложни!

  • Sliks17

    6. jul 2022 | 22:55

    Neka te Bog cuva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA