Patrijarh razočaran zbog uticaja direktora na upis đaka na versku nastavu: "Tako diskriminišu učenike"

 
 
 ≫ 
  • 12

Kako izjavljuje patrijarh Porfirije, posavetovaće se o tome da li da javno objave njihova imena i imena škola koje na taj način diskriminišu sopstvene učenike, ali će sigurno uputiti zvanično reagovanje nadležnim državnim organima

Patrijarh srpski Porfirije, putem društvenih mreža oglasio se zbog, kako kaže, svesnog obeshrabrivanja i sprečavanja učenika i roditelja da se opredele za versku nastavu.

Naime, na zvaničnom instagram nalogu Njegove Svetosti, patrijarha srpskog Porfirija, objavljeno je da je razočaran informacijom da, kako se navodi, direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji "svesno obeshrabruju čak i sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za versku nastavu".

Obajvu patrijarha Porfirija prenosimo u celosti:

- Veoma sam razočaran informacijom da direktori više osnovnih i srednjih škola u Srbiji svesno obeshrabruju, čak bih rekao, sprečavaju učenike i roditelje da se opredele za Versku nastavu. Posavetovaću se sa braćom arhijerejima i predstavnicima drugih Crkava i verskih zajednica o tome da li da javno objavimo njihova imena i imena škola koje na taj način diskriminišu sopstvene učenike. U svakom slučaju ćemo uputiti zvanično reagovanje i nadležnim državnim organima - izjavio je patrijarh.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anci

    27. jun 2022 | 16:10

    Srbija je SEKULARNA drzava! Koga zanima verska nastava moze u crkvu

  • Toza NS

    27. jun 2022 | 16:04

    Veronauku držati u crkvenim prostorijama, Ustav Srbije je prilično jasan po tom pitanju.

  • Ateista

    27. jun 2022 | 16:28

    Bebe prinudno krste pa još i da ih prinudno školuju učenjem o veri,što ne prepuste ljudima kada su punoletni da sami odlučuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA