Nakon incidenta s koronom u Sijarinskoj banji direktor podneo ostavku: Besni ljudi telima blokirali ulaz

 
 
  • 0

On je ostavku podneo članovima UO na vanrednoj sednici posle mučne i duge rasprave sa članovima ovog tela koji su ga prozivali za plašenje gostiju i za mogućnost zatvaranja hotela u jeku sezone

Nakon jučerašnjeg celodnevnog protesta zaposlenih, gostiju i meštana zbog namere da se hotel "Gejzir" u Sijarinskoj banji zatvori zbog dva slučaja korone, direktor rehabilitacionog centra ovog hotela, Zoran Radenković, podneo je neopozivu ostavku, potvrđeno je u Upravnom odboru ove zdravstvene ustanove.

On je ostavku podneo članovima UO na vanrednoj sednici posle mučne i duge rasprave sa članovima ovog tela koji su ga prozivali za plašenje gostiju i za mogućnost zatvaranja hotela u jeku sezone, prenosi "Jugmedia".

Iako je podneo ostavku, Radenković je, kako se saznaje, ostao pri stavu da radi ispravnu stvar i da je sve instrukcije dobijao iz Zavoda za javno zdravlje Leskovac.

Radenković do penzije ima još godinu dana.

Podsetimo, juče je u Sijarinskoj banji kod Medveđe nastao opšti metež u kom gosti i zaposleni u rehabilitacionom centru hotela "Gejzir", ali i mnogobrojni meštani ovog mesta nisu dozvolili da direktor Zoran Radenković uđe u taj hotel, jer smatraju da je upravo on kriv za proglašenje navodne epidemije virusa korona i za najavu da će doći do ponovnog zatvaranja banje u jeku sezone, te su pomenuti hotel praktično branili svojim telima.

Radenković je, naime, javio telefonom zaposlenima u ovom hotelu da se od juče proglašava pandemija, te da će objekat iz tih razloga biti zatvoren, iako su svim zaposlenima samo dan pre toga stigli rezultati PCR testova sa negativnim nalazima, dok su dva ili tri gosta koji su bili pozitivni izolovani istog momenta i više nisu bili u banji.

Kako kažu uznemireni i besni meštani, gosti i zaoposleni koji su učestovali u pomenutoj blokadi, ovo je jedna od najlekovitijih banja, te da ne znaju kome u prilog ide da je uništi.

- Da mi nije ove banje, odavno ne bih bio među živima. Došao sam pre tri dana i ne planiram da odem jer moju bolest može da primire samo lekovite vode ove banje - kazao je jedan gost hotela u kolicima i dodao da je Sijarinska banja "možda najsiromašnija, ali je najlekovitija".

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA