≫ 

Đaci, ovako će izgledati današnje polaganje: Četvrtaci i sedmaci rade probni test kao uvod u veliku promenu

 ≫ 

Da će promene uslediti, Telegrafu su potvrdili i u Ministarstvu prosvete

Komentari

  • VLADA 011

    15. jun 2022 | 10:23

    Ako neko cita ove nase komentare bilo bi dobro.Mislim na ljude u ministarstvu prosvete. Smatram da je to jos jedna od silnih gluposti. Zelim da mi objasne zasto deca koja idu u cetvrti ratred rade taj test?Moje dete ide u 4.razred i niko ih nije pitao za odabir predmeta vec rade srpski matematika i poz.prirode i drustva.Sta ce deci to za ubuduce znaciti?Kakva je razlika ako neko uradi super i neko ne uradi dobro ili cak preda totalno ne uradjen test?Ko ce pored analize na sledecim casovima sa ucenicima kontrolisati i gledati taj test?Taj test se ne ocenjuje.I na kraju sta god deca urade nije to njihovo merilo vec uciteljice koliko ih je naucila i povetila kao pedagog.A to je uzas.

    • 29. avgust 2022 | 17:28

      Jovana

      @VLADA 011

      Dobar dan, ne polazu 4 razredi sa odabirom predmeta nego osmaci i mislim sedmaci

  • Vlada

    15. jun 2022 | 10:12

    Matura treba da bude ocena svog znjanja stecenog tokom skolovanja. Za to su uzete i neke pare od EU za uvodjenje i male i velike mature. Ali se to sve pretvara u svoju suprotnost i simulaciju. Pored maternjeg jezika i matematike kao osnova sad se ukida testiranje iz ostalih vaznih oblasti znanja pa se matura svodi na primer na ovo: uci dete matematiku, maternji jezik i istoriju ostalo ti ne treba. Ovim se matura pretvorila u farsu. Ili je treba ukinuti ili napraviti jos ozbiljniju i sa pregledom celokupnog znanja. Ali posto nam deca izlaze iz skole i kao funkcionslno nepismena onda je izgleda i ovakva matura teska i tragicna za neznanje koje skola tolerise.

  • Sloboda

    15. jun 2022 | 08:54

    Školstvo je toliko degradirano i uništeno i to se godinama radi,a da ne pričamo o zadnje dve godine.Kadrovsko zapošljavanje profesora ,ministarstvo prosvete koje srozava tu istu prosvetu , i samo ostaje da se divimo kako uopšte deca i postižu uspehe na raznim poljima. Imamo pametnu decu koju sistem unazađuje i tera u tuđinu.

  • sen

    15. jun 2022 | 08:05

    Dokle da eksperimentišemo? Zaustavite ljude koji se zapošljavaju bez validne diplome i elementarnog znanja. Predaju ljudi koji su kupili diplome a želimo pomak ka boljem....nema adekvatnih učitelja i nastavnika.Rešavamo problem u pogrešnom smeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA