Komandant Jedinice za bezbednost na rekama: Ovako smo otkrili šverc 12.000 litara nafte

 
 
 ≫ 
  • 7

Ekipa portala "Telegraf.rs" imala je čast da se bar na nekoliko sati upozna sa poslom od skora formirane Jedinice MUP-a Srbije

Sezona na rekama Srbije za Jednicu za bezbednost na rekama je već počela.

Ekipa portala "Telegraf.rs" imala je čast da se bar na nekoliko sati upozna sa poslom od skora formirane Jedinice MUP-a Srbije.

Na prvi pogled deluje primamljiv posao - vožnja na čamcu po reci. Međutim, na prvi pogled lep posao za delić sekunde postaje težak i pitanje života ili smrti.

Oni su ti koji prvi pružaju ruku čoveku koji pokuša da se ubije skokom sa mosta u reku, ali i svima onima koji precene svoje plivačke sposobnosti...

- Jedinica za bezbednost na rekama formirana je 16. decembra prošle godine u okviru Direkcije policije Srbije. Za građane to znači veću sigurnost i bezbednost, a tiče se boravka na našim rekama. Nadležnost Jedinice jeste akvatorijum Dunava, Save i Tise kao i priobalje koje se nalazi na ovim rekama. To znači da će Jedinica pokrivati sve tri reke što je u dužini 953 kilometra. Naš prevashodni zadatak jeste suzbijanje svih nelegalnih aktivnosti koje se odvijaju na ekvatoriju ovih reka kao i kompletna bezbednost građana koji se nalaze na njima - objašnjava komadant Jokanović.

Dok se vozimo ka Dunavu naš sagovornik kaže da je poslednjih dana više skokova sa Pančevačkog mosta nego Brankovog, ali da su sve potencijalne samoubice izvukli žive.

Jedinica za bezbednost na rekama ima još jedan zadatak - da proveravaju plovila koja plove srpskim rekama. Bez pogovora kažnjavju sve one koji narušavaju bezbednost i sigurnost ljudi.

- Pre nekoliko dana imali smo najveću zaplenu naftnih derivata na teritoriji opštine Titel. U pitanju je 12 hiljada litara nafte i tom prilikom uhapšena su četiri državljanina Srbije i jedan državljanin Ukrajine. Strani državljanin je sa ljudima iz Srbije dogovorio lokaciju, mesto i vreme gde će on prići sa svojim brodom. Srbi su već unapred organizovani i pripremljeni sa pratećim baržama i cisternama gde za određenu novčanu sumu otkupljuju tu naftu i naftne derivate koji nemaju odgovarajuće markere (radi se o ilegalnoj nafti). Kod muškarca iz Ukrajine zatekli smo 10.000 evra koji je on dobio prilikom primopredaje nafte- kaže Jokanović.

Prema rečima našeg sagovornika, akcija praćenja rade kriminalne grupe trajala je nekoliko meseci. Imali su zaista težak posao. Naime, morali su da budu totalno neprimećeni u mestu koje ima svega hiljadu stanovnika i gde se svi znaju.

Kao i u većini svojih ciljeva uspeli su da pošalju poruku da se kriminal u Srbiji ne isplati.

Video: Otkrivamo na kom potezu je zabranjeno glisiranje kao i koje su aktivnosti pripadnika Rečne policije

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soklen

    15. jun 2022 | 21:16

    Auuuu svaka vam čast. Otkrili ste šverc pola cisterne nafte. Nek vam je alal. Mislim da treba predsednik da vam da ordenje neko na sledecoj nekoj drzavnoj proslavi. Kakvi su dobijali, mozete i vi.

  • Musi

    15. jun 2022 | 20:57

    Par meseci pracenja i prikupljanja podataka kosta vise od 12 000 nafte

  • Bane

    15. jun 2022 | 21:50

    Hahaha kao da ste otkrili novi kontinetn,a koliko je te nafte proslo do sad ,na tone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA