"Počela je da hoda i da jede": Opravlja se ženka Vaska pronađena u vezanom džaku sa žicom oko vrata

 
 ≫ 
  • 2

Očigledna je bila namera onog ko je ovo uradio da pas skonča u najgorim mukama.

Jednogodišnja ženka pulina Vaska, koja je 23. aprilske večeri pronađena u vezanom džaku sa žicom oko vrata, još uvek se od povreda i trauma oporavlja u jednom novosadskoj veterinarskoj ambulanti, prenosi gradski.online.

To je potvrdila Jelena Ljuboja, predsednica Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke. Ovo udruženje preuzelo je brigu i odgovornost za psa koji je zverski pretučen u predelu glave, a onda vezan i bačen u šiblje kraj puta za Plavu banju. Očigledna je bila namera onog ko je ovo uradio da pas skonča u najgorim mukama.

Srećom, kao što smo već pisali, te večeri sugrađanin Dragoslav Stojkov spasao je Vasku od sigurne smrti. Nakon što kerušu zbrinuo kikindski veterinar dr Goran Mijalković, Vaska je prebačena u jednu novosadsku veterinarsku ambulantu:

CT snimci su pokazali naprsnuća lobanje što je prouzrokovalo da mozak nateče, pa je Vaska imala neurološke probleme. U međuvremenu, počela je da hoda i da jede. Još uvek je u ambulanti jer je pozitivna na jednu vrstu parazita. U petak bi trebalo da napustu veterinarsku ambulantu i bude smeštena u jednu novosadsku ustanovu koja brine o psima koji su preživeli neki vid traume. Kad se oporavi, pronaćićemo Vaski novi dom- kaže  Jelena Ljuboja.

Udruženja za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke postoji već osam godina, a ovo nije prvi put da su preuzeli brigu o zlostavljanom psu iz naše sredine:

- U Kikindi je bilo više slučajeva tog tipa. Naš osnovni cilj jeste da sa ulica sklonimo što veći broj pasa i sprečimo nasilje nad životinjama. Kad smo se upustili u ovu misiju, fokusirali smo se samo na opštinu Čoka. Sad za nas posla ima širom Vojvodine. Gde god je potrebna pomoć, “Lina” i njeni članovi i volonteri tamo su prisutni - priznaje ona.

Podsećamo i da su svoja saznanja o ovom zverskom slučaju zlostavljanja životinja sugrađani, veterinar Goran Mijalković i Dragoslav Stojkov, izneli pripadnicima kikindske policije.

Video: Stravična scena u Zemunu: Veliki pas zgrabio malog koji cvili od bola, vlasnik ne može da pomogne

(Telegraf.rs)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnica

    5. maj 2022 | 10:47

    Svaka cast svim ljudima koji pomazu i cine dobra dela. Vaski zelim brz oporavak...

  • posiden

    5. maj 2022 | 13:14

    Neka vas Bog nagradi za pomoc🙏👍🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA