Prerezali vrat psu, ali je kučence uspelo da preživi: O maloj Vaski sada brine udruženje iz Čoke

 
  • 4

Osim toga životnja je doživela tešku trauma i šok

Udruženje za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke preuzelo je brigu i odgovornost za mladu ženku pulina, koja je pretučena i vezana žicom oko vrata bačena u zavezanom džaku. Na periferiji Kikinde slučajno su je pronašli građani koji su je spasili iz vreće, a onda pozvali sugrađane da joj ukažu pomoć.

Zahvaljujući angažovanju volontera za zaštitu životinja iz Kikinde jednogodišnja Vaska, kako je u međuvremenu nazvana, odvedena je kod veterinara u Kikindu, a nakon ukazane prve pomoći, prebačena na dalje lečenje u ambulantu u Novi Sad.

Tamo je i sada i kučetu će biti urađen CT snimanje zbog sumnje na neurološke probleme. Svaku vrstu pomoći možete uputiti Udruženju za zaštitu životinja “Lina” iz Čoke, prenose Novosti.

Podsećamo da je jednogodišnja ženka pretučena, a onda zavezana žicom oko vrata stavljena u beli džak, koji je takože čvrsto bio vezan i bačen na peroferiju Kikinde. Građani su vreću slučajno pronašli pored divljeg kupališta Plava banja i apel za pomoć potražili preko društvenih mreža.

Potom su se uključile volonterke iz Kikinde i kuče, koje je bilo krvavo, odvele na pregled kod veterinara koji je konstatovao da je pas sam sebi izujedao jezik u pokušaju da se oslobodi vreće. Zbog toga je nastalo obilo krvarenje iz usta.

Osim toga životnja je doživela tešku trauma i šok, zbog čega nije mogla da stane na noge, a prvih dana nije ni jela ni pila. Na sreću i radost svih volontera i brojnih građana Kikinde, koji su osudili ovakvo zlostavljanje životinja, Vaska je sada dobro i polako se oporavlja.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • T

    29. april 2022 | 20:23

    Koliko zao i koliki monstrum moras biti da jadnoj zivotinji ovako naudis... izdrzi mala plavooka lepotice i nek te udomi neki dobar covek.

  • posiden

    29. april 2022 | 22:10

    Ko je to uradio! dajte ime. 🤦🏻‍♂️

  • Igi

    29. april 2022 | 20:28

    😪😪😪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA