≫ 

Dva teška vršnjačka nasilja u Srbiji u roku od dva sata: Jednog su tukli pesnicama u glavu, drugog palicom

Prvo se dogodilo u Pančevu nedaleko od Mašinske škole, drugo za vreme časa fizičkog u Bačkoj Palanci

  • 1
Vršnjačko nasilje, tuča, Pančevo, Bačka Palanka Foto: Shutterstock

U Srbiji su se juče u roku od dva sata dogodila dva teška vršnjačka nasilja. Prvo se dogodilo u Pančevu kada je N. J. (18) zatvorenim šakama, odnosno, pesnicama, izudarao u glavu A. M. (18). Drugo se odigralo dva sata kasnije u Bačkoj Palanci kada je I. R. sa pomagačem oštrim predmetom i palicom napao učenika osmog razreda D. K. i naneo mu povrede glave i obe ruke

N. J. (18) je juče oko 14 časova nedaleko od Mašinske škole u Pančevu pesnicama izudarao u glavu A. M. (18). Njega je osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa Policijskom upravom uhapsilo zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda. 

A. M. je nakon ukazane lekarske pomoći u OB Pančevo Službom za hitnu medicinsku pomoć upućen na Urgentni Centar Beogradu. Osumnjičenom A. J. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden dežurnoj zamenici Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu i saslušan u svojstvu osumnjičenog.

Isti učenik počinio nasilje i pre nedelju dana

N. J. (18), učenik Mašinske škole u Pančevu koji je teško povredio učenika Poljoprivredne škole udarajući ga pesnicama u glavu, nasilje je već počinio pre samo nedelju dana i zbog toga je u školi protiv njega uveliko bio pokrenut disciplinski postupak. Ovaj đak će, kako nezvanično saznajemo, biti ispisan iz škole.

- Postupci su još u toku. Uključene su školske službe, roditelji i policija. Stalno se borimo protiv vršnjačkog nasilja. Držimo tribine, predavanja, edukujemo se na tu temu. Održao sam i sastanak sa roditeljima da bismo pričali o ovom problemu. Roditelji moraju da povedu računa šta im deca rade posle škole. Mi jesmo odgovorni za ono što se dešava u školi, ali deca znaju taj sistem i mnogo šta urade van škole, a nad tim već nemamo kontrolu - kaže za Telegraf.rs direktor Mašinske škole u Pančevu Nenad Dojčinović.

Oko dva i po sata kasnije učenik osmog razreda D.K. iz Bačke Palanke, povređen je na času fizičkog vaspitanja, kada ga je oštrim predmetom i palicom napao I.R. sa pomagačem i naneo mu povredu glave i obe ruke.

D.K. na jednoj ruci ima lakšu povredu, dok je rana na drugoj ruci znatno dublja, pa je prevezen na Dečiju hirurgiju u Novi Sad i nalazi se van životne opasnosti.

Prema nezvaničnim informacijama sa lica mesta, napadač I. R. je star oko 20 godina.

On i pomagač su preskočili ogradu škole “Sveti Sava”’, odgurnuo radnika obezbeđenja koji je pokušao da zaštiti D.K. izvadio oštar predmet i palicu i naneo povrede maloletniku.

D. K. pušten je na kućno lečenje.

- Dečak star 15 godina ima više zadobijenih povreda, od kojih je jedna telesna povreda šake, i nakon zbrinjavanja pušten je na kućno lečenje - izjavila je PR Dečje bolnice, dr Andrea Ðuretić.

Iz OŠ "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci još se nisu oglasili povodom ovog slučaja.

BONUS VIDEO:

Video: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja

    13. april 2022 | 10:32

    Ispisan iz škole. Jel te jel dobio ukor nastavnickog veća? Ovo je potencijalni ubica. Sta se čekalo, da ubije mladića, osakati ga. Sramno. Punoletan je, lepo da odlezi malo i razbistri glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA