Kuća strave i užasa samohrane majke 3 dece iz Vranja: Muž preminuo dok je bila trudna, žive u oronuloj sobici

 
 
  • 9

Jelena Anđelković ostala je bez supruga pre tri godine, a sada se sama, kako zna i ume, snalazi u svojoj nemaštini

"Kuća strave i užasa", tim bi se rečima mogao opisati dom Jelene Anđelković, samohrane majke troje mališana - Lazara (6), Valentine (5) i Dragana (3), koji žive u planinskom, zabačenom selu Barelić, oko 20 kilometara udaljenom od Vranja.

Stara vrata, iskovana od dasaka, jezivo škripe, otkrivajući u koliko teškim uslovima ova porodica živi. Sivi zidovi su ispucali, a prozori slomljeni. Na podu - zemlja i rupe. Dečica i njihova majka spavaju na potpuno raspadnutim krevetima.

Lazar, Valentina i najmlađi, trogodišnji Dragan, iako još mali, suočavaju se, praktično od rođenja, sa izuzetno velikim problemima. Svakodnevno se bore. Jeleni je muž preminuo pre tri godine. Dok je bio živ, u kući ih je bilo dvanaestoro, imao je sedmoro dece iz prvog braka, a ona su sada u hraniteljskoj porodici.

Dva dotrajala kreveta, stari ormarić, televizor i šporet - to je sve što Anđelkovići imaju u svojoj malenoj sobici. Čak ni ova kućica od blata puna vlage i buđi nije na njihovo ime, kako Jelena kaže, jetrva joj je ustupila ovaj maleni prostor gde jedva preživljavaju.

Jelenu i njenu decu posetila je karatistkinja i humanitarka iz Vranja, Tamara Misirlić, koja je sa svojom fondacijom pokrenula akciju kako bi im se pomoglo.

- Videla sam mnogo strašnih i teških priča, ali ova me je rasplakala. Plakala sam kad sam otišla tamo, dečica preslatka, poređali se jedan pored drugog, tužni, pozdravili su me i to je to. Posle su sve vreme samo ćutali - priča Tamara za Telegraf.rs.

Kako dodaje, Anđelkovići su mnogo udaljeni od civilizacije, te Jelena ne može da se zaposli. A i kada bi našla posao, ne bi imala kome da ostavi decu.

- Imaju socijalnu pomoć i, kako mi je rekla, dečiji dodatak za treće dete. Inače, Jeleni je suprug preminuo od raka kada je bila trudna sa malim Draganom, te on nije upoznao svog tatu - navodi naša sagovornica.

Pošto se kuća ne vodi na Jelenino ime, najbolje rešenje bi bilo da se Anđelkovićima kupi novi dom u kojem bi imali pristojne uslove za život.

Primorani da žive od pomoći, Anđelkovići se više ne nadaju za bolje sutra, pomozimo im.

Računi za donacije:

- Dinarski: 200-3453980101008-90;

- Devizni: RS35200345398010198860.

Fondacija "Tamara Misirlić", svrha uplate: Pomoć porodici Anđelković.

Video: Samohrani otac tri ćerkice posle 6 godina konačno dočekao praznike sa svojom decom

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gale

    9. april 2022 | 15:46

    Da li u Vranju postoji centar za socijalni rad; ako postoji da li ih je bar malo sramota šta se ovoj deci i njihovoj majci dešava?

  • Ssss

    9. april 2022 | 13:42

    Strašno jadna deca😪

  • maki taki

    9. april 2022 | 13:39

    E Bože u kom veku smo ostali? Spustite ženu i decu u grad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA