Jaka eksplozija u Gornjem Milanovcu: Pokuljao gusti dim iz kuće, ubrzo se proširila i vatra

 
 ≫ 
  • 1

Silina detonacije izbila je prozore kuće, veći deo crepova i krovne konstrukcije

Noćas oko 03.30h dogodila se jaka eksplozija praćena požarom na adresi Karađorđeva 7/1 u Gornjem Milanovcu. U pitanju je prizemna kuća u dvorištu gde se stiže prolazom pored prodavnice obuće „Gorica“.

Odmah po detonaciji, pokuljao je gust sivi dim vidljiv sa šireg područja grada, da bi ubrzo planula i vatra. Stanari okolnih zgrada su izašli na porzore, a vatrogasci su stigli u rekordnom roku, piše GM info.

U prvom naletu gašenja začule su se još dve manje eksplozije, da bi situacija ubrzo bila stavljena pod kontrolu. Vatrogasna ekipa dejstvovala je preventivno i do 7 sati jutros.

Prema nezvaničnim idicijama, eksplozija ima veze sa gasnom instalacijom. Iako je, kako su rekle komšije, u kući boravila jedna starija osoba, ona nije ozbiljnije povređena.

Silina detonacije izbila je prozore kuće, veći deo crepova i krovne konstrukcije, ali i deo gornje ivice zida na koji je kuća naslonjena, odakle su cigle pale na kontra stranu, u sledeći prolaz gde je i bašta „Vertiga“. Tačne uzroke, posledice i pričinjenu štetu uvtrđuju nadležni.

Video: Snimak eksplozije bombe na Karaburmi: Sigurnosne kamere zabeležile prasak

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza T.

    28. mart 2022 | 11:17

    Svaka opština ima obavezu jednom godišnje, pred jesen obično, da pošalje stručna lica da pregledaju instalacije. Deset godina ih ja nisam video, zamenim creva i to je to. Ovde se možda radi o nečem drugom, ali da ne grešim dušu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA