≫ 

Osvanuo mural posvećen dr Sonji koja preminula od korone na Božić: "Od ljudskog dodira šta je lekovitije?"

Preminula je na Božić prošle godine od posledica koronavirusa

  • 0
Dr Sonja Rakočević Foto: KiM

Na zgradi Doma zdravlja u Štrpcu u sredu je osvanuo veliki mural sa likom doktorke Sonje Rakočević, pedijatra KBC Priština u Lapljem Selu, koja je prošle godine preminula od posledica koronavirusa, prenosi Radio KiM.

Lik dr Sonje Rakočević, rad je umetnika Milana Milosavljevića Deroksa. Ovaj, kao i još 11 drugih murala posvećenih znamenitim ličnostima, deo je projekta "Boje u vazduhu" koji sprovodi italijanska organizacija "Prijatelji Dečana" (Amici di Decani).

Doktorka Sonja Rakočević je, inače, blisko sarađivala sa "Prijateljima Dečana" na slanju dece sa Kosova i Metohije na lečenje u Italiju.

"Prijatelji Dečana" angažovali su umetnika Milana Milosavljevića na oslikavanju murala u 12 sredina na Kosovu. Prvi mural sa likom Novaka Đokovića oslikan je u Orahovcu, a u istom gradu su oslikani i otac Hariton i Stefan koji su kidanpovani i ubijeni neposredno nakon ratnih sukoba na Kosovu.

U Štrpcu je, pored lika dr Sonje Rakočević, oslikan i lik velikog ruskog književnika Fjodora Mihailoviča Dostojevskog. Ovo je njegov drugi mural posvećen Dostojevskom. Prvi je oslikan na zgradi Kulturnog centra "Čukarica" u Beogradu.

Podsetimo, dr Sonja Rakočević (47) preminula je na Božić prošle godine od posledica koronavirusa na beogradskoj klinici "Dr Dragiša Mišović". Sahranjena je u porti manastira Svetog Dimitrija u Sušici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA