Leskovčanin misli da je video dron koji je pao u Kosovskoj Mitrovici: Siguran je da je imao 3 svetla

 
 ≫ 
  • 3

Miroslav Grozdanović tvrdi da je letelicu pratio nekoliko kilometara automobilom i da se kretala brzinom od 70 kilometara na čas

Bespilotna letelica veličine dva metra srušila se u dvorište privatne kuće u naselju Bair u južnom delu Kosovske Mitrovice. Iz Kfora su potvrdili da je letelica njihova i da je pala zbog kvara. Pojedini Leskovčani tvrde da su istu letelicu navodno uočili juče posle podne u ataru sela Manojlovce i Bratimirovce.

Kako su pisali lokalni mediji, policija je blokirala šire područje oko mesta rušenja letelice, a u prvi mah je pad drona upoređivan sa nedavnim padom bespilotne letelice u Zagrebu.

Leskovčanin Miroslav Grozdanović misli da je video istu letelicu koja je pala u Kosovskoj Mitrovici. Tvrdi da ju je pratio nekoliko kilometara automobilom i da se kretala brzinom od 70 kilometara na čas.

- Ja sam bio zbunjen. Vraćao sam se iz grada kad je prošla iznad mene. Nisam je snimio. Otvorio sam prozor da čujem zvuk jer sam pomislio da je helikopter, ali ništa nisam čuo. Gledao sam je kako ide do Mrštana i onda sam odustao i ušao u Manojlovce. Kada sam došao do centra, ona opet iznad mene prođe. Onda sam produžio do mosta da je odgledam. Kolika je zapravo bila, to ne mogu uopšte da procenim. Siguran sam da je imala tri svetla: dva stalna - na krajevima mislim da su bila zelena i crveno trepćuće u sredini. Za brzinu otprilike i mogu da garantujem, jer smo jedan kraći period išli skoro uporedo. Ja sam išao oko 70, a ona malo brže od mene - priča Miroslav za portal Rešetka.

Kako prenosi RTS, iz misije Kfora saopšteno da je dron njihov i da je sleteo u privatnu baštu u oblasti Mitrovice kao posledica kvara.

Dron nije izazvao povrede ljudi niti materijalnu štetu i uklonile su ga policijske snage, odmah po sletanju.

Kfor dalje navodi da je dron obavljao rutinsku misiju praćenja u znak podrške njihovim aktivnostima, i da su pokrenuli istragu kako bi otkrili uzrok incidenta.

- Kfor želi da se zahvali lokalnom stanovništvu na razumevanju i saradnji i na trenutnom kontaktu kosovskih vlasti, koji su omogućili da se dron odmah preuzme i otkloni sve zabrinutosti izazvane incidentom. Kfor je već započeo istragu kako bi se utvrdio uzrok ovog incidenta - naveli su iz Kfora.

Video: Pad letelice sa petokrakom na Zagreb? Ostao krater i drveće polomljeno od jake eksplozije

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rocevac

    24. mart 2022 | 10:06

    Pre neki dan rekoste da nasem pvo nemoze ni vrabac da proleti neopazeno. A sta sad.

  • Mihailović

    24. mart 2022 | 10:06

    Albance naoružavaju i treniraju za napade na Srbe, a Srbe špijuniraju dronovima, pripremaju za upad Albanaca...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA