Preminula Tereza, majka 2 preslatke devojčice: Sedam godina prolazila terapije i operacije, pa izgubila borbu

 
 ≫ 
  • 4

Samo jedna njena terapija koštala je 80.000

Tereza Trajković (42), koja se od 2015. godine borila sa rakom grlića materice, preminula je od ove teške bolesti, objavila je stranica "Knjiga za SMS - Budi human".

- Tereza više nije sa nama. Neka je Bog čuva, ako mi nismo uspeli. Iskreno saučešće porodici - piše u objavi.

U toku lečenja prošla je 2 operacije, 24 zračenja, 7 ciklusa hemioterapija i 15 terapija ciljanog zračenja. Za njen oblik kancera, rak sa metastazama na plućima i jetri, u državnim institucijama više nisu postojali tehnički uslovi za dalji nastavak lečenenja, pa se skupljao novac za lečenje na privatnoj klinici "Oncomed" u Beogradu, gde samo jedna terapija košta 80.000 dinara, bez troškova prevoza, laboratorijskih analiza, svih lekova koje pije.

- Terapije su bile na sedam dana, sa pauzama između ciklusa od dve nedelje. U tim pauzama nema odmora. Tada se rade analize nekada i svakodnevno, prima krv, primaju albumini, leče se otoci, mučnine, lepe se flasteri za bolove, piju kapi morfijuma... Prisutna sam, izuzetno je sve iscrpljujuće, teško i bolno - ispričala je u junu prošle godine za Telegraf.rs Terezina prijateljica, Marija.

Video: U Tiršovoj prvi put urađena imunoterapija mlekom

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    24. mart 2022 | 10:43

    Hemoterapija je pogubna po pacijente!

  • Cole Manojle

    25. mart 2022 | 09:08

    Redovni pregledi kod ginekologa i sve ce biti u redu. Kada se kancer otkrije u ranom stadijumu sanse za izlecenje su 90%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA