Vranjanci sahranili kovid, umrlice po gradu: "Obaveštavamo rodbinu da je draga korona nastradala u Ukrajini"

 
 ≫ 
  • 7

Vranje poslednjih dana beleži 20-ak novozaraženih dnevno

"U Vranje nema laganje", kažu ljudi, ali u Vranju ima šega, šala i pošalica. Jutros je, recimo, grad osvanuo oblepljen umrlicama koje su posvećene korona virusu.

- Obaveštavamo rodbinu i prijatelje da je naša draga korona (COVID-19) virus dana 26.2.2022. godine u 3. godini života tragično nastradala u Ukrajini prilikom eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine.

Na umrlici se navode i ožalošćene porodice - kompanije koje se bave proizvodnjom vakcina i testova.

Zavod za javno zdravlje Vranje svakodnevno prati, prikuplja i obrađuje svoje i podatke nadležnih domova zdravlja i bolnica sa teritorije Pčinjskog okruga (DZ Bosilegrad, DZ Bujanovac, DZ Preševo, DZ Vladičin Han, DZ Vranje, DZ Surdulica, DZ Trgovište, OB Vranje, OB Surdulica, Specijalna bolnica za plućne bolesti Surdulica), o broju testiranih i novozaraženih od SARS-COV2 i obolelihe od COVID-19.

U prethodna 24 časa 14.03.2022. godine testirana su 116 lica, a kod 15 registrovan je pozitivan nalaz, u procentima 13% pozitivnih od ukupnog broja testiranih. Obrađeno je 0 uzoraka PCR metodom, pozitivana 0, i 116 antigenskih testova, od kojih je pozitivno 15.

Video: Lepa karatistkinja, Tamara Misirlić, menja živote socijalno ugroženim porodicama

(S. Tasić)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA